‘Valoracció’, el projecte d’educació en valors que realitza Mislata per a la joventut

La iniciativa llançada des de l’Ajuntament fomenta, entre altres aspectes, la participació ciutadana, els hàbits de vida saludable i el temps lliure responsable entre les persones més joves

El projecte ‘Valoracció’, dirigit als i les joves dels instituts, està impulsat des de la regidoria de Joventut al costat dels centres educatius de Mislata. Aquest programa té com a finalitat agrupar totes les activitats i accions dirigides a la joventut mislatera des de diferents àmbits.

L’Ajuntament entén que l’educació de les i els joves és una responsabilitat compartida entre diferents institucions i entitats socials, i per això llancen una nova edició del premiat i reconegut projecte. L’objectiu és que l’estudiantat jove aprenga a conviure i a formar part de la societat democràtica, a impulsar la seua autonomia, la seua realització personal i la seua consciència crítica.

L’alcalde, Carlos F. Bielsa, ha mostrat la seua satisfacció “perquè aquest programa posa de manifest la bona voluntat de col·laboració entre els centres educatius i l’Ajuntament perquè la població jove de Mislata tinga més a l’abast totes les activitats i serveis”.

El programa, basat en l’educació en valors, es desenvolupa durant tot el curs escolar en els cinc centres de secundària i el CIPFP, l’institut de Formació Professional. El regidor de Joventut, Martín P. Lleial, s’ha reunit amb representants i orientadors dels diferents centres per a explicar-los les diferents activitats que conformen el programa, així com recollir també les seues propostes.

“El projecte ‘Valoracció’ pretén que la joventut se senta part de la societat actual i que les qüestions que més els preocupen siguen treballades des de l’educació, la diversitat i la igualtat”, afirma Pérez Leal.

En aquesta nova edició, trobem una àmplia varietat d’activitats com a xarrades i tallers en matèria d’igualtat, de prevenció d’accions tecnològiques, de prevenció de consum de drogues i tabac, activitats d’animació lectora, promocions del teatre entre la joventut, foment de l’associacionisme o les diferents accions desenvolupades des de la pròpia regidoria de Joventut com són el programa de Corresponsals Juvenils, els Premis de Literatura Breu o el ‘Mislata 22.02’ d’oci nocturn saludable.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies va premiar aquest programa en 2017 en la categoria de ‘Cultura, Normalització Lingüística i Joventut’, i any rere any ‘Valoracció’ ofereix un programa d’accions més ampli i millorat en el qual cada vegada més joves participen.

Comenta la notícia