Veïns i veïnes d’Alboraia ja poden proposar projectes a través dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament ha obert hui el termini de participació en línia i presencial per a integrar encara més a la ciutadania en l’evolució del municipi

L’Ajuntament d’Alboraia ja ha obert el termini de participació a veïns i veïnes per a dur a terme els primers Pressupostos Participatius de la història del municipi. D’aquesta manera, qualsevol persona empadronada en la localitat i major de 16 anys pot proposar projectes en un procés col·laboratiu amb el Consistori que constarà de quatre fases en total en una duració de poc més de dos mesos.

La manera de participar és senzilla, fàcil i eficaç: en aquesta primera fase, s’han de presentar les propostes a través de la web oficial participa.alboraya.es, dels tallers de participació de manera col·lectiva que es duran a terme el 27 de setembre, el 4 i el 18 d’octubre a les 18.00 hores en el primer pis del Centre El Portalet i de registre d’entrada en qualsevol oficina AMIC, situades en els tres nuclis urbans.

Seguidament, s’iniciarà la fase de suports del 19 d’octubre a l’1 de novembre en la qual els veïns i veïnes votaran les propostes a través de la citada web. El personal tècnic de l’Ajuntament d’Alboraia s’encarregarà d’estudiar la viabilitat de les més votades del 2 al 16 de novembre, retornant a la web les factibles i obrint amb això una última fase de votació entre els veïns i veïnes.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, ja ha llançat un missatge a la població, destacant la importància de formar part d’aquesta iniciativa: “Dels pròxims Pressupostos Municipals, destinarem 100.000 euros per a millorar el municipi a través de propostes directes dels nostres veïns i veïnes”, d’aquí ve que el lema de la proposta siga “Tu proposes, tu decideixes!”.

L’Ajuntament d’Alboraia, a través de la regidoria de Participació Veïnes que encapçala Manuel Andreu, ha estat informant en els últims mesos de la posada en marxa del projecte dels Pressupostos Participatius, amb taules informatives habilitades en les festes dels tres nuclis urbans i diverses publicacions en les xarxes socials i web oficial del Consistori.

Comenta la notícia