VII Gala Educativa a la Casa de la Cultura de la Pobla Llarga

L’Ajuntament de la Pobla Llarga va nomenar els guanyadors dels certamens literaris 2023 a la VII Gala Educativa de la localitat

El certamen abasta 3 modalitats diferents: microrelats, poesia i relats breus 

L’Ajuntament de la Pobla Llarga, implicat amb la promoció de la producció literària en valencià. I amb la finalitat última de potenciar l’ús de la llengua convoca des de fa 8 anys la Mostra Literària Vicent Pascual. Concurs de Microrelats la Pobla Llarga i actualment ja va per la VIII Edició. Uns anys després es va iniciar el concurs de relats breus i el concurs de poesia, que van per la seua IV Edició. Amb aquest certàmens, a banda de satisfer les inquietuds per creació literària d’alguns poblatans i poblatanes. Aconseguim conèixer autors  i autores de gran valor que enriqueixen la nostra llengua. Ells i elles aconsegueixen l’oportunitat de veure publicades les seues obres gràcies a la col·laboració amb Edicions 96. Amb la qual es produeixen 2 llibrets amb les obres guanyadores.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 108 obres, de les quals 7 han estat escollides com a guanyadores pel jurat, que ha estat conformat per un membre de l’editorial, la Regidora de Promoció i Ús del Valencià, així com els guanyadors de la darrera edició i gent vinculada als certàmens des del moment de la seua creació. A continuació presentem les obres guanyadores i els seus autors:

VIII EDICIÓ DEL CONCURS DE MICRORELATS VICENT PASCUAL

1r premi per a Voro Machancoses García,amb l’obra “Trasllat”, dotat amb 500€ de premi.

2n premi per Jesús Pacheco Julià, amb l’obra “Lluc 22:37”, dotat amb 300€.

3r premi per a Leticia Teresa García Martínez amb l’obra “Por al silenci”, dotat amb 200€.

IV EDICIÓ DE RELATS BREUS

1r premi per a Joan Biscarri Gassió amb l’obra “El furt”, dotat amb 700€.

2n premi per a Jose Manuel Fuentes Duran amb l’obra “Sense moure els llavis”, dotat amb 300€.

IV EDICIÓ DE POESIA

1r premi per a Mercé Estela Tena “L’última paraula”, dotat amb 700€.

2n premi per a José Angel García Caballero amb l’obra “Estacions”, dotat amb 300€.

Aquests autors podran veure publicades les seues obres al 2024. La majoria d’aquests autors ja han estat premiats en diferents certàmens d’escriptura en Valencià, com és el cas de de Merce Estrela, professora jubilada que des de 2020 compta amb un munt de premis literaris i publicacions, com poden ser els premis de Montcada, Benissa o Morella i que a la Pobla ja ha aconseguit guanyar totes les modalitats. També comptem amb Joan Biscarri professor que després de la jubilació comença a escriure i  aconsegueix el seu primer premi literari en 2021 al certamen  de Microrelats de la Pobla. Des d’aleshores no ha deixat d’escriure i ha aconseguit una gran varietat de premis, com els de l’Ajuntament de Badalona, o de Terrasa que ja va per la seua XXXIV Edició.

“En primer lloc cal donar l’enhorabona als guanyadors i a les guanyadores d’aquesta edició” ens comenta el Regidor de publicacions Ximo Vidal. “Des de l’Ajuntament de la Pobla Llarga i més concretament des de la Regidoria de Publicacions portem anys apostant per la producció literària en la nostra llengua com una eina per dinamitzar les inquietuds literàries de moltes veïns i veïnes, i pel camí hem tingut el plaer de conèixer a moltíssims autors i autores amb molt de talent. Des d’aquest equip de govern seguirem apostant pels certàmens literaris de la Pobla”, afirma Vidal.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.