VII Trobada de bandes de Música de la Ribera Alta a l’Alcúdia

La celebració de l’Activitat Cultural de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va ajuntar 19 bandes i vora mil músics i músiques. Un dia especial per a la música de la comarca, en la primera trobada després del la pandèmia.

La calor extrema no va poder amb les ganes de tornar a veure’s les cares i celebrar la festa comarcal de la música per part de les bandes de la Ribera Alta, i també per part dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, que van acudir majoritàriament a fer costat al les seues bandes.

A les cinc de la vesprada va tindre lloc, a la Casa de la Música, la recepció per part de l’alcalde de l’Alcúdia a les autoritats municipals, càrrecs de la FSMCV i a presidents i presidentes de les societats musicals, finalitzant amb una foto de família davant la façana, que ha sigut rehabilitada amb motiu dels 30 anys de la Casa de la Música.

A les sis, puntualment, va eixir la primera de les bandes participants de la plaça de l’Ajuntament, anunciada per David Lacuesta, responsable de comunicació de la Junta directiva de la Filharmònica Alcudiana. Alumnes del Centre Professional de Música de l’Alcúdia acompanyaven a cadascuna de les bandes, amb un cartell amb el nom de l’agrupació o societat musical i un globus blanc. E

ls globus van ser tots enlairats en memòria de les persones relacionades amb les bandes de la comarca que ens han deixat en els dos anys de pandèmia; en el moment que ja estaven els vora mil músics en formació per instruments a la Plaça Tirant lo Blanc, just abans de tocar el pasdoble final.

Des de la plaça de l’ajuntament fins la plaça Tirant lo Blanc, cada banda desfilava al reitme del pasdoble que havien triat, per Pintor Vergara, Sant Francesc, Passeig, Calvo Acacio i Calvari fins arribar a l’entaulat on els esperaven les autoritats. En arribar, i mentre es feia l’última interpretació de la peça, l’abanderat arrimava la bandera al centre de l’entaulat, on l’alcalde o alcaldessa del seu poble li posava un corbatí commemoratiu.

Tot seguit, la bandera pujava a l’entaulat, i la presentadora de l’acte i membre de la Filharmònica, Aida Almellones, introduïa la següent banda, resumint la seua història i els guardons musicals més importants, així com el nom del pasdoble i del mestre que la dirigia.

En arribar a la plaça la banda de la Filharmònica Alcudiana, que tancava la desfilada, es va procedir a formar per instruments totes les músiques i els músics presents. En primer lloc es va donar pas als parlaments del regidor de Cultura i Activitats Musicals de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Jaume Prats, el president de la Comarcal, Toni Aliaga, el president de la Filharmònica Alcudiana, Ramón Martorell i l’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom.

Finalment totes les bandes es fusionaren en una sola a la Plaça de la Constitució i interpretaren conjuntament el pasdoble Vicent Pérez Pla, del compositor alcudià Leo Pérez. El pasdoble porta per títol el nom del seu pare, qui també fou músic de la Filharmònica.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.