Ximo Puig anuncia el subministrament de 8.000 purificadors en les aules valencianes

L’objectiu és garantir l’adequada ventilació en els centres educatius

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el subministrament de 8.000 purificadors per a garantir l’adequada ventilació de les aules dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell afirma que la ventilació és un dels millors actius que tenim enfront de la pandèmia i aquest factor en les escoles valencianes pot ajudar a donar més seguretat.

I és que la ventilació és un element clau, sobretot la natural, que en la majoria dels espais educatius és possible de la manera que s’ha plantejat el protocol, però hi ha llocs que necessiten tecnificació específica per a garantir la puresa de l’aire.

Per part seua, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà ha indicat que la ventilació natural de les aules, és la més efectiva, però en els casos puntuals en els que existeix dificultat de ventilació natural, l’ús d’algun dispositiu de purificació d’aire és la solució.

La ventilació de les aules ja es realitza d’acord amb el que determina el protocol, mantenint les aules permanentment ventilades. No obstant això, de cara a l’arribada de l’hivern i quan no siga possible ventilar per medis naturals les aules, és necessari establir sistemes mecànics de purificació i filtratge de l’aire que permeten el desenvolupament de l’activitat docent presencial.

Aquests equips tenen com a missió fer circular l’aire a través de filtres formats per fibres molt eficients que retenen els virus, bacteris i altres partícules en suspensió. I com garanteixen un filtratge eficient de l’aire de l’aula en el termini aproximat d’una classe, poden ser utilitzats de manera alternativa per dos aules diferents.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.