Ximo Puig reconeix la labor de la Policia de la Generalitat

Ximo Puig reconeix la labor de la Policia de la Generalitat que constitueix una garantia del dret a viure ‘en llibertat, amb seguretat i en pau’

El president de la Generalitat ha presidit l’acte de lliurament de 134 medalles, 14 diplomes i 6 distincions a policies i professionals que han sobreeixit en el seu acompliment

Durant 2021 la Policia de la Generalitat va realitzar més de 200.000 actuacions i serveis relacionats amb el compliment de la normativa COVID

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la “gran labor” dels professionals de la Policia de la Generalitat que constitueix una garantia del “dret fonamental a viure en llibertat, amb seguretat i en pau”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l’acte de lliurament de distincions amb el qual s’ha celebrat el Dia de la Policia de la Generalitat, i en el qual també ha participat la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública Gabriela Bravo.

Ximo Puig ha assegurat que amb l’acte de lliurament dels reconeixements es valora la “labor invisible” i es posa rostre a policies i professionals que han sobreeixit en el seu acompliment, i ha valorat el treball desenvolupat per la unitat durant la pandèmia i ha assegurat que la societat valenciana “mai oblidarà als qui la van cuidar en l’hora més crítica”.

En aquest sentit, ha explicat que durant 2021 es van realitzar més de 200.000 actuacions i serveis relacionats amb el compliment de la normativa COVID, durant les 24 hores del dia i amb especial intensitat els caps de setmana.

En el transcurs de l’acte, també ha subratllat que la Policia de la Generalitat ha experimentat, des de la seua creació en 1993, un acostament i una evolució que ha anat en paral·lel al de la societat. En concret s’ha referit a l’ampliació de les seues competències en àmbits com la violència de gènere, el medi ambient o la protecció del patrimoni, aspecte aquest últim en el qual constitueixen una referència internacional, com a resultat de l’enriquiment d’aquests drets.

Finalment, el cap del Consell ha explicat que en els seus prop de 30 anys d’existència, la Policia Autonòmica ha passat de realitzar 3.341 intervencions a més de 200.000 l’any passat, la qual cosa reflecteix que les forces de seguretat són “més pròximes i visibles”, ha conclòs.

Reconeixement a la labor policial

En la cerimònia celebrada amb motiu del Dia de la Policia de la Generalitat s’han entregat les distincions que reconeixen la labor de membres de la Policia de la Generalitat i de persones físiques, jurídiques i institucions que col·laboren i faciliten el treball d’aquest cos policial. Concretament, s’han concedit 134 medalles, de les quals 21 d’or, 55 de plata, 58 de bronze, així com 14 diplomes de reconeixement a la trajectòria policial i 6 distincions honorífiques de la Generalitat.

Les distincions han recaigut en l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació; la Policia Local de Sagunt; la Policia Local d’Alberic; la Policia Local d’Albalat dels Sorells; el Canceller President de l’Honorable i Reial orde de Cavallers de Sant Cristòfor; Antonio Marín Andrés de Quesada; i el gerent de Productes Bedi S.L., José Bernabé.

La majoria de les condecoracions s’atorguen en agraïment a una trajectòria professional d’especial relleu que posa de manifest qualitats excepcionals de sacrifici, lleialtat o abnegació que han redundat en el prestigi de la unitat. S’han reconegut també algunes actuacions heroiques, com la de dos agents que van evitar un suïcidi d’una persona a Castelló posant en risc les seues vides, o la de 4 treballadores d’una residència de tercera edat de Montcada, que també van arriscar les seues per a salvar a diversos ancians d’un incendi que es va produir el gener passat

Comenta la notícia