Ximo Puig valora la dada “rècord” d’afiliats a la Seguretat Social

Ximo Puig valora la dada “rècord” d’afiliats a la Seguretat Social i la creació d’ocupació de qualitat gràcies a l’estabilitat aconseguida en la Comunitat Valenciana

  • El president de la Generalitat es reuneix amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
  • Destaca la necessitat de buscar “fórmules d’ajuda” per a facilitar un procés d’integració “ràpid i fàcil” de les persones refugiades procedents d’Ucraïna
Ximo Puig i José Luis Escrivá

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha valorat la dada “rècord” de persones afiliades a la Seguretat Social el mes de maig, així com la creació d’ocupacions indefinides, la qual cosa ha vinculat a l’estabilitat aconseguida en la Comunitat Valenciana gràcies al diàleg social.

Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió de treball amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, celebrada en la seu del Ministeri, en la qual s’ha analitzat, entre altres temes, la positiva tendència a l’alça dels llocs de treball i el descens de l’atur registrats en els últims mesos.

El president ha destacat que les dades registrades el mes de maig situen el nombre d’afiliats a la Seguretat Social en 2.038.839 persones, la qual cosa ha qualificat de “rècord” mai abans aconseguit, “ni en els moments de major creixement econòmic”. Així mateix s’ha explicat que el 66% de les ocupacions són indefinits, per la qual cosa ha mostrat la seua satisfacció ja que les dades reflecteixen que s’està creant ocupació de qualitat, “malgrat el difícil escenari degut a la inflació, la guerra, les tensions en els mercats i la gran incertesa”.

Durant la seua intervenció, ha manifestat la seua esperança que les xifres puguen millorar encara més, donada la previsió d’una “molt positiva” temporada turística, i ha atribuït els bons resultats a l’estabilitat aconseguida en la Comunitat Valenciana gràcies al diàleg i el pacte social entre empresaris, sindicats i la Generalitat.

En el transcurs de la reunió, també s’ha abordat la necessitat d’incrementar la formació dels joves per a la seua adequació al mercat de treball i a “buscar solucions” a través de la Formació Professional per a reduir les xifres d’atur “encara preocupants” en aquest col·lectiu.

Integració de les persones procedents d’Ucraïna

D’altra banda, Ximo Puig i José Luis Escrivá han tractat sobre buscar “fórmules d’ajuda” per a facilitar un procés d’integració “ràpid i fàcil” de les persones refugiades procedents d’Ucraïna, de manera que no es genere “marginalitat ni desafecció”.

Segons ha explicat el president, les persones que han arribat a la Comunitat Valenciana necessiten trobar estabilitat, ja que la situació de guerra que pateix Ucraïna “no sembla que vaja a acabar de manera immediata”. En aquest sentit, ha assegurat que la Comunitat sempre ha tingut una actitud “oberta, positiva, hospitalària” i s’ha mostrat convençut de la capacitat d’atendre aquesta situació de manera “solidària i amb intel·ligència”.

Finalment, s’ha referit a la col·laboració entre totes dues administracions en la gestió de l’Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d’Inclusió, de la mateixa manera que ha assegurat que es continuarà treballant conjuntament per a “generar ocupació de qualitat i garantir la seguretat de les persones amb major dificultat”.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià     

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.