Xúquer viu lamenta l’aprovació del Pla del Xúquer pel Consell

El Consell de Ministres ha aprovat, junt a la resta de plans hidrològics, el de la demarcació del Xúquer. A falta de conèixer si ha hagut alguna modificació respecte al que va aprovar el Consell Nacional de l’Aigua. El nou Pla no servirà per aconseguir els objectius ambientals i la degradació de les masses d’aigua persistirà i s’aguditzarà en el futur.

Així ho ha declarat Paco Sanz, portaveu de Xúquer Viu i assegura que lamenten que tota  l’atenció i pressió mediàtica i institucional de les últimes setmanes s’ha destinat al manteniment del Tajo-Segura. Sanz, ha explicat els inconvenients que aporta la modernització del regadiu assegurant que no s’ha fet com cal i que el Pla que no evita el deteriorament del riu.

Els escassos aspectes positius aconseguits respecte a l’anterior pla són clarament insuficients. En un context de canvi climàtic que afectarà notablement als recursos hídrics, i no va a servir per frenar el deteriorament de les masses d’aigua. Ha assegurat Paco Sanz, portaveu de Xúquer viu.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.