40 aniversari Mancomunitat Horta Sud

WhatsApp Image 2022-04-08 at 11.14.01 AM

Els ex alcaldes d’Alaquàs, Adrià Hernàndez i Francisco Tárrega van ser homenatjats en l’acte

El passat dissabte 2 d’abril va tindre lloc l’acte de celebració del 40 aniversari de la Mancomunitat de l’Horta Sud que es va celebrar a l’Auditori de Massanassa. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va estar present en la cita.

En la gala es va retre homenatge a tots els presidents i ex presidents que ha tingut la institució i se’ls va lliurar una rèplica de l’acta fundacional de la Mancomunitat. Entre ells cal destacar la presència de l’ex alcalde d’Alaquàs, Adrià Hernàndez García, que va exercir la presidencia entre els anys 1992 i 1999. Hernández ha recordat la seua presidència amb aquestes paraules: “La gestió dels fons europeus, tant del Fons Social Europeu, (FSE) com del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER), van marcar els anys en què vaig ser president de la Mancomunitat de l’Horta Sud.

En aquells llargs set anys vam dur a terme multitud d’iniciatives de formació i creació d’ocupació, a través de l’Agència de Desenvolupament Comarcal que vam posar en marxa. La col·laboració dels ajuntaments implicats va permetre deixar clar molt prompte a les autoritats europees que la Mancomunitat era un soci fiable per a la gestió dels diners rebuts”.

Per a finalitzar l’acte es va retre un emotiu homenatge a títol pòstum als 12 alcaldes que van formar part de la posada en marxa de la Mancomunitat i que han mort, entre ells, l’ex alcalde d’Alaquàs, Francisco Tárrega García. La seua família va arreplegar la rèplica de vara de comandament artesanal que s’ha elaborat a Toledo per a l’ocasió.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia