Alaquàs insta·la dos receptors per a medir la qualitat de l’aire i les condicions climàtiques

Les instal·lacions permetran controlar dades relatives al clima i a la contaminació atmosfèrica de manera continua. Es tracta d’un projecte subvencionat per la Diputació de València en 2019.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha instal·lat dues estacions fixes de qualitat de l’aire en diferents punts de la població. Una d’elles medirà també el control climàtic. L’objectiu d’aquesta iniciativa és elaborar un pla de ruta municipal a nivell de desenvolupament urbà que permeta actuar d’una manera més sostenible i amb el mínim impacte negatiu en la salut de la ciutadania i l’ecosistema.

Les estacions permetran analitzar la qualitat de l’aire, el nivell de concentració de gasos contaminants, les partícules en suspensió així com paràmetres climàtics del municipi de manera continua. A més, es disposa també d’una plataforma web que permetrà la programació i actualització remota dels dispositius així com la visualització i l’anàlisi de les dades registrades a través d’indicadors de qualitat d’aire.

Els receptors estan localitzats en dues zones del municipi pensades de manera estratègica per tal de recopilar la major quantitat de dades. Un dels equips està ubicat en la coberta de l’edifici de l’Ajuntament i permetrà analitzar els valors de l’àrea residencial ubicada en el casc antic, L’altre equip s’ha instal·lat en les cobertes del poliesportiu el Bovalar, pròxim al polígon industrial.

Totes les dades recopilades es mostraran en la pantalla led exterior ubicada en l’edifici Olivar II i es podran consultar també en la pàgina web municipal de forma gràfica en el següent enllaç https://www.alaquas.org/integraciones/meteo/.

Aquesta actuació municipal forma part del projecte “Sistema de monitorització ambiental”, subvencionat per la Diputació de València amb 30.000 euros amb càrrec a la partida de la Convocatòria de subvencions amb destí a actuacions Smart Cities 2019. L’objectiu d’aquesta actuació és seguir posant en marxa accions que milloren la qualitat de vida de la ciutadania a través d’un desenvolupament intel·ligent, sostenible i ambiental del municipi.

Amb el desenvolupament d’aquest projecte de monitorització en diferents punts estratègics es podran adoptar mesures preventives així com implementar plans de millora de la qualitat de l’aire a nivell local. La recopilació de les dades permetrà també treballar en la definició de protocols d’actuació quan les dades superen els límits establerts en la normativa.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.