Alumnes de l’IES Joan Fuster de Sueca guanya el segon premi en la XIX Fira-Concurs Experimenta 

Per segon any consecutiu ho han tornat a fer.

Un grup d’alumnes de l’institut Joan Fuster ha aconseguit la primera menció especial del jurat (equivalent a un segon premi) en la XIX Fira-Concurs Experimenta

Una iniciativa de la Facultat de Física de la Universitat de València que té per objectiu «acostar la física i la tecnologia a l’alumnat de  secundària, i a la ciutadania en general, de manera creativa i participativa». 

Alberto Carpano Atienza, Álex Carbonell Egea, Mario Martorell Cebolla i Marina Sendra Ferrando, en representació de tot el grup d’estudiants de Projecte d’Investigació de Física de segon de batxillerat, van convéncer al jurat amb el seu projecte titulat Tesla vs. Faraday, consistent en la demostració de les teories gàbia de Faraday i bobina de Tesla. Tot això realitzat amb material 100% reciclatge, amb la maquinària de què disposaven al seu abast i amb un pressupost mínim.

Ens sentim molt orgullosos del nostre alumnat perquè, amb un pressupost de 20 euros, enfront dels 3.000 euros en material d’altres projectes, i donant el millor de si mateixos, van aconseguir en primera instància un empat que després es va traduir en un segon premi.

Han lluitat i defés el seu projecte amb una física exquisida i un nivell altíssim. I el millor de tot és que s’ho han passat molt bé. És un segon premi que fa gust d’or perquè esta vegada estava realment molt difícil”, ha assenyalat, Eva María Pérez, una de les tutores del projecte al costat de Pilar Colechà Benito.

El regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, va acudir també a acompanyar i a fer costat a l’alumnat de Sueca fins al Museu de les Ciències de València on es va celebrar la fira, oberta al públic, en la qual este grup d’alumnes de Sueca va aconseguir proclamar-se subcampió entre els 74 projectes de física i de tecnologia participants.

Al costat dels dos grups d’alumnes que es van presentar per part de l’IES Joan Fuster, va participar també en esta edició alumnat dels centres María Auxiliadora i Nostra Senyora de Fàtima.

“Com a regidor d’Educació, m’ompli d’orgull tindre a cinc equips de la nostra localitat, quatre de l’ESO i un de batxillerat, participant en este esdeveniment al qual només arriben determinats projectes després de passar una fase de selecció prèvia. Solament un grup ha aconseguit un reconeixement del jurat, però estar allí ja és un premi, així que les meues més sinceres felicitacions per a tots ells i elles, ha assenyalat el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.