Carlos Mazón defén el compromís del Consell amb l’automoció per a garantir la seua viabilitat i continuïtat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la constitució d’un grup de treball amb el sector de l’automoció de la Comunitat Valenciana.

Mazón ha explicat que es crearà un grup de treball tècnic en el qual estiguen implicats Generalitat Valenciana, Ford, FDI, Femeval, agents socials i AVIA amb la finalitat de mitigar els efectes de la crisi del sector provocats per la transició al cotxed elèctric. 

L’anunci ha tingut lloc durant la intervenció del cap de l’executiu valencià en la ‘Xarrada amb Cope’, conduïda pel director d’informatius de Cope Comunitat Valenciana. El president ha assenyalat que aquest pla de xoc, elaborat junt a les Conselleries d’Indústria, Hisenda i Ocupació, tindrà tres elements fonamentals: en primer lloc, l’anàlisi de la situació de Ford, que afectarà no solament els treballadors de la fàbrica sinó també el sector de l’automoció a nivell autonòmic i nacional.

Mazón ha insistit en la necessitat que el Govern d’Espanya aprove el mecanisme d’ajudes consistent en la compensació econòmica de l’ús del sector de l’automòbil mentre dure aquesta situació. 

D’altra banda, el president de la Generalitat ha avançat un conjunt d’accions davant la ingerència de la Generalitat de Catalunya de modificar els límits de pesca i autoritzar que els seus pescadors puguen pescar en aigües de la província de Castelló, multant els pescadors de la Comunitat Valenciana. 

Com a tercera mesura, el cap del Consell ha destacat que es proposarà “de manera unilateral, com s’ha fet des de Catalunya, tornar als límits territorials marítims de la Comunitat Valenciana” i ha assegurat que defendrà la integritat d’aquesta autonomia “per terra, mar i aire”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.