Compromís per l’Alcúdia lamenta que el PSOE no done suport a sol·licitar al sindic de comptes una auditoria economicofinancera

L’esmena de Compromís dona un gir a la moció del PP al sol·licitar l’auditoria no a una empresa privada sinó a un organisme públic

En el passat plenari el PP va presentar una moció que demanava sol·licitar una auditoria financera, administrativa i de gestió a una empresa auditora privada, estimant el cost entre 6.000 i 10.000 euros.

Compromís per l’Alcúdia, després d’estudiar la proposta, va considerar que l’auditoria era necessària, però no de la manera que va proposar el PP. Per la qual cosa va presentar una esmena a la moció, lliurant-la el dia anterior al plenari tant al PP com al PSOE. Per facilitar que tingueren coneixement prèviament.

L’esmena presentada per Compromís, i acceptada pel Partit Popular, va donar un gir a la proposta, al sol·licitar l’auditoria no a una empresa privada amb un cost elevat sinó a una empresa pública i solvent com és la Sindicatura de Comptes. Sense que, en principi, supose cap cost per a l’Ajuntament.

Al mateix l’esmena acotava l’auditoria exclusivament a l’àmbit economicofinancer, que és el que interessa, sense ampliar-la als àmbits administratiu i de gestió.

Compromís és sabedora de casos similars en els quals l’alcalde va sol·licitar aquesta fiscalització al Síndic de Comptes. Després de que s’acordara en el plenari de l’ajuntament.

El portaveu de Compromís per l’Alcúdia, Toni Montes. Va expressar en la seua intervenció que estem d’acord amb la proposta, “no perquè dubtem de l’equip tècnic d’intervenció del nostra ajuntament. Sinó per considerar que una auditoria feta per un organisme competent i a cost zero, eliminaria els dubtes sobre una mala gestió. I les recomanacions que es pogueren deduir de l’esmentada auditoria servirien per a millorar eixa gestió. Que redundaria en benefici de l’Ajuntament i de totes les alcudianes i alcudians.”

De les raons apuntades pel PP per a la realització de l’auditoria, el regidor de Compromís va indicar que Compromís només compartia la relacionada amb la situació dels sectors 11 i 7. Donat que la falta de transparència havia sigut total. L’equip de govern de la passada legislatura no va informar de la situació i de les sentències corresponents al sector 11. Que, en un principi, pujàven a 1.029.323 euros, fins que no va tindre més remei. Posteriorment, aquesta quantitat es va ampliar al reclamar altres propietaris. En cap moment es va informar als grup polítics, i menys a la ciutadania, com haguera sigut lògic. Va ser quan es va portar al plenari, per fer front al pagament, camuflat com a inversions del sector 11, quan el nostre grup es va assabentar.

Per tant, per a clarificar la situació econòmica i per a que no quede cap dubte, des de Compormís per l’Alcúdia considerem que cal realitzar una auditoria econòmico-financera.

Desmentim, des de Compromís per l’Alcúdia, l’afirmació que va fer l’alcalde al finalitzar el plenari de que l’esmena de Compromís s’havia presentat sense dir-li res al PSOE, ja que el portaveu de Compromís va fer arribar tant a l’alcalde, com al portaveu del PP, la mateixa informació amb l’esmena que anaven a presentar. Fins el punt que consideràvem que la moció seria aprovada per unanimitat al no suposar cap cost per a l’Ajuntament i redundar en benefici de l’Alcúdia. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.