Doble festa de pilota per conéixer als campions de la Copa Diputació de València – Caixa Popular

Puchol II i Guillermo contra Marc i Tomàs II, en escala i corda; i Ian i Brisca davant Marrahí i Lorja, en raspall; són els contendents per alçar el títol este dissabte al trinquet d’Oliva

La Copa Diputació de València – Caixa Popular arriba a la seua meta amb la celebració de les finals en ambdues modalitats. El trinquet d’Oliva serà l’escenari este dissabte d’una doble jornada festiva de pilota que arrancarà a les 16.15 hores i que serà retransmesa en directe i completament per À Punt. Puchol II i Guillermo, parella de la Pobla de Vallbona, o Marc i Tomàs II, formació de Montserrat, aspiren a alçar la XIII Copa d’escala i corda Diputació de València – Caixa Popular; mentre que en la VI Copa de raspall Diputació de València – Caixa Popular, Ian i Brisca, conjunt representatiu d’Oliva, es mesuraran amb Marrahí i Lorja, combinat de Castelló.

El primer torn de partides serà per a l’escala i corda. El ‘Rei de Copes’, Puchol II, torna a estar en la lluita per este campionat, el qual ha conquerit en cinc ocasions. Serà la quarta final consecutiva que dispute l’escaleter de Vinalesa, en esta edició amb Guillermo al mig, el qual s’estrena com a contendent. Ambdós representen a la Pobla de Vallbona i han tingut una trajectòria impecable fins a aplegar a l’última batalla. Des que van perdre ala primera data, la parella poblana ha guanyat totes les partides. De fet l’única derrota que compten al seu caseller va ser executada per Marc i Tomàs II.

El combinat de Montserrat va fer caure a Puchol II i Guillermo per 60-50 a la jornada inicial però han viscut una situació semblant en esta Copa. Marc i Tomàs II només han sumat una partida perduda i va ser contra els seus rivals a la final. Puchol II i Guillermo van véncer per 60-25 als de la Ribera Alta en el duel de tornada a la fase regular. A les semifinals, Marc i Tomàs II van classificar-se amb un joc més de diferència que els del Camp de Túria. Per la seua banda, Marc viurà la segona oportunitat per dur este trofeu a les seues vitrines i Tomàs II defén el títol en la que serà la tercera final consecutiva del de Xaló.

Una vegada es coneguen als campions en escala i corda, la final de la VI Copa de raspall Diputació de València – Caixa Popular donarà el seu tret d’eixida amb dues parelles que també s’han enfrontat a la fase regular. Ian i Brisca han sigut els triomfadors per partida doble a la ronda classificatòria contra Marrahí i Lorja. Al primer intent, la formació d’Oliva va marcar el 25-15 al lluminós, mentre que a la segona volta, l’equip de Castelló va ficar-ho més difícil, tot i la victòria final de Ian i Brisca per 25-20. Oliva no va caure fins a l’última data amb tot decidit, igual que els castellonencs, els quals van sumar tres derrotes en total.

A les semifinals, ambdues formacions van sofrir per tal d’estar este dissabte al trinquet oliver però van aconseguir-ho amb un 25-20. Tant Marrahí i Lorja, com Ian, no saben el que es alçar la Copa com a campions, encara que el de Castelló va poder fer-ho el 2017. Per la seua banda, Brisca jugarà la tercera final, les tres de forma consecutiva. Amb una Copa al seu palmarés, Brisca va lesionar-se a l’edició passada i després d’estar vuit mesos parat, el mitger torna a la final en la seua primera gran competició oficial.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.