‘Dos poetes com nosaltres’ amb accent de l’Horta al Tac de Catarroja

El nové cicle de poesia ‘Dos poetes com nosaltres’ va comptar el Dia del llibre amb la presència dels poetes Anna Montero i Vicent Alonso.

La regidora de Cultura, Dolors Gimeno, va destacar la importància del cicle i la consolidació de públic

La tercera sessió del cicle de poesia ‘Dos poetes com nosaltres’ va reunir al TAC de Catarroja un públic entregat a la poesia d’Anna Montero i Vicent Alonso. Dos autors arrelats a la comarca de l’Horta i que van lleguir els seus propis poemes en el dia dedicat al llibre. Un recital que va servir el públic per aprofundir en l’obra poètica de Montero i Alonso. Que va culminar amb un diàleg poètic entre els autors i la seua obra.

La regidora de Cultura, Dolors Gimeno, destacà l’assistència a l’acte del Premi Nacional de la Crítica 2024, Marc Granell. A més d’una vintena de poetes i poetesses. «És un cicle de gran qualitat que ens delecta amb les obres i lectures d’autors i autores de diferents punts geogràfics i llengües al voltant de la poesia». Explicà la regidora Gimeno. Així mateix, va voler fer una menció especial al poeta Ramon Guillem. Organitzador del projecte i fins fa poques setmanes bibliotecari de la localitat, qui s’ha jubilat com a funcionari públic recentment.

Anna Montero ha rebut el premi Rosa Leveroni de poesia, l’Ausiàs March i el premi de la crítica de poesia de l’associació d’escriptors en llengua catalana 2010. La seua basta obra poètica ha estat tradruïda a diverses llengües, entre elles el francès, l’anglès, l’alemany i el rus.

Vicent Alonso, ha rebut el premi de poesia Ausiàs March

Recentment la Institució Alfons el Magnànim ha publicat la seua obra completa, “Gavells. Poesia completa (1988-2023)”, que inclou un nou poemari que no havia estat publicat abans. Per la seua part, Vicent Alonso, ha rebut el premi de poesia Ausiàs March. El d’assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta, el de la crítica Serra d’Or, el Qwerty de Barcelona TV i el Ciutat de Barcelona. El seu últim llibre de poemes, “Han fugit les merles de març” va estar publicat el 2021.

Amb una programació anual, ‘Coral romput’ amb David Vidal i Enric Casado, iniciava la novena edició del cicle amb un homenatge a Vicent Andrés Estellés. El 28 de maig serà el torn de l’asturià Xuan Bello, el 25 de juny. El de Margarita Ballester de Sant Lluís i Antoni Xumet de Port de Pollença, i el 29 d’octubre, arribarà l’escriptora i poeta nicaragüenc Gioconda Belli, una figura de la literatura universal que ha aconseguit que els seus poemes arriben a tots els racons del món i última guanyadora del Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana. El cicle culminarà amb els catarrogins Mercè Estrela i Enric Monforte que clouran el cicle 2024.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.