El centre d’Avifauna rescata tres cabres abandonades al terme municipal de València

El centre d’Avifauna rescata tres cabres abandonades al terme municipal de València

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha visitat en les instal·lacions d’Avifauna, situades al barri de Natzaret, tres cabres que han sigut rescatades per l’Ajuntament. Es trobaven en el terme municipal de València, prop de Sedaví, i estaven abandonades i en mal estat. Se’ls ha practicat una sèrie de cures i, després de les pertinents anàlisis, es destinaran a l’acollida per l’Associació Bayma. 

La regidora Glòria Tello ha explicat en la vista al centre que “les tres cabres es trobaven allotjades en estat de semi-abandó, en un tancament construït amb palets, restes de somiers, tanca metàl·lica i altres materials. El terra estava ple de fang i excrements, i els animals es trobaven sense aliment i semblaven estar malalts, per la qual cosa es va valorar la necessitat de fer una actuació urgent per retirar els animals de l’esmentada ubicació”.

Així, es va contactar amb el SEPRONA, i després de diverses gestions es va organitzar un operatiu de rescat de les cabres, per després dipositar-les a les instal·lacions del Centre d’Acollida a Natzret el passat dijous dia 3. En el centre s’ha realitzat la quarantena, així com la preceptiva analítica oficial per descartar que fóren portadores de brucel·losi.

Des del centre s’ha procedit a llimar-los les peülles i netejar-se-les donat que es trobaven en mal estat i els impedien caminar correctament. Així mateix, les tres cabres han estat desparasitades amb medicació injectable, per eliminar possibles paràsits interns i externs. 

“Afortunadament, els animals han respost a les cures veterinàries, millorant notablement estos dies de tractament. A més, les analítiques oficials han donat resultats favorables, per això les tres cabres es consideren lliures de brucel·losi i aptes per abandonar el Centre d’Acollida i ser acollides per una organització que vaja a cuidar com toca d’elles”, ha exposat la regidora Glòria Tello.

Finalment, l’Ajuntament ha contactat amb diverses protectores i santuaris animals, i ha sigut l’Associació Bayma la que ha acceptat acollir les tres cabres a les seues instal·lacions de forma permanent, per la qual cosa el trasllat es farà prompte, i allà continuaran amb els tractaments necessaris fins a la seua total recuperació.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia