Els xiquets i xiquetes de Mislata trien als seus representants en el Consell Municipal d’Infància i Adolescència

Aquesta setmana es duen a terme les cinquenes eleccions d’aquest òrgan de participació infantil, en les quals s’han presentat 64 candidatures

El Consell Municipal d’Infància i Adolescència celebra aquesta setmana les seues eleccions per a triar als seus representants.

Es tracta del primer òrgan de participació infantil creat a Mislata, que és “Ciutat Amiga de la Infància” gràcies a les polítiques dirigides a xiquets, xiquetes i joves. Que van fer que en 2014 UNICEF li atorgara al municipi aquest segell.

Aquest Consell està format per xiquets, xiquetes i adolescents que representen a tota la infància del municipi. Els seus integrants s’elegeixen a través d’eleccions que se celebren en tots els centres educatius de la ciutat cada dos anys.

Segons afirma l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “Mislata s’ha convertit en una de les ciutats on existeixen més xiquets i xiquetes que volen participar i involucrar-se en la vida pública de la seua ciutat. Les seues aportacions són essencials perquè dissenyem una ciutat més habitable i sostenible”.

Importància de tindre un Consell d’Infància i Adolescència a Mislata


La regidora d’infància Ana MªJulián ha visitat el Col·legi Santa Cruz durant aquesta jornada electoral i ha remarcat la importància de tindre un Consell d’Infància i Adolescència a Mislata. Ja que d’aquesta manera “els xiquets i xiquetes són vertaders ciutadans des d’edats molt primerenques i senten que la seua veu s’escolta. I a més estan participant per a construir la ciutat que volen, una ciutat millor”.

El Consell Municipal d’Infància i Adolescència està format per menors des de 3r de Primària fins a 4t de Secundària. En aquestes cinquenes eleccions s’han presentat 64 candidats i candidates i durant els últims dies han viscut una autèntica campanya electoral. Presentant les seues propostes a tots els seus companys i companyes, i formant-se amb l’ajuda de l’equip d’animació.

Dels 64 candidats i candidates que s’han presentat seran elegits consellers i conselleres els cinc més votats en cada centre de Primària i els tres amb més vots de cada centre de Secundària. Els resultats es publicaran en els pròxims dies i el 20 de novembre, celebració del Dia Mundial de la Infància, es constituirà el nou Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Mislata per als pròxims dos anys.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.