Foios fa més segur i accessible l’entorn del col·legi Mare de Déu del Patrocini

S’ampliaran les voreres de l’entorn i s’instal·laran bancs i arbres

L’Ajuntament de Foios millorarà l’entorn del CEIP Mare de Déu del Patrocini. Per a fer-lo més segur i accessible, aprofitant les obres d’urbanització del sector Portalet-Forn Vell. Dotada amb 50.000 €, la peatonalització i la seguretat dels entorns escolars ha estat una de propostes més valorades en el procés de participació ciutadana.

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Mónica Chirivella. “Cal destacar que moltes de les accions que ha demandat la ciutadania a l’enquesta de participació ciutadana han estat la peatonalització, millora i pacificació del trànsit en els entorns escolars, parcs i zones d’esplai”.

Per la seua part, l’alcalde, Sergi Ruiz ha explicat que. “Recentment, s’ha restringit el pas de vehicles en el tram final del carrer Forn Vell i se l’ha desviat a l’Avda. del Nord. Amb la qual cosa s’ha pacificat el trànsit i se li ha donat a l’espai un caràcter més adequat a l’entorn escolar, que compta amb el col·legi i l’Escola de Música, i el parc de la Plaça Mestre Miguel Rodrigo”.

Amb aquesta intervenció, també s’abordaran els problemes d’inundabilitat de la zona. Millorant les canalitzacions per facilitar l’evacuació de les aigües davant episodis de pluges intenses, tal com ha reivindicat el veïnat del carrer.

Licitació del nou Mare de Déu del Patrocini

L’alcalde ha recordat que ja està aprovat el projecte de construcció del CEIP Mare de Déu del Patrocini i la Conselleria ja ha donat el vistiplau a la licitació de les obres, les quals començaran previsiblement en els pròxims mesos. El nou centre és finançat pel Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i compta amb un pressupost de huit milions d’euros.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.