Global Omnium i el Canal Xúquer-Túria s’uneixen per impulsar l’agricultura sostenible amb la signatura d’HortiGO2

La Comunitat General del Canal Xúquer-Túria s’alia amb l’empresa Global Omnium a través de la signatura d’un conveni. Que promet transformar la forma en què s’aborda la sostenibilitat en l’agricultura de la regió.

L’eina HortiGO2 té com a objectiu calcular i certificar la petjada hídrica i la capacitat d’absorció de CO2 de l’agricultura. 

Així, este conveni s’alinea amb un projecte major que porta un any desenvolupant-se i que pretén demostrar que l’agricultura en la Comunitat Valenciana és sostenible.

Des de Global Omnium, assenyalen que HortiGO2 es presenta com una solució d’impacte positiu i basada en la naturalesa. Desenvolupada en estreta col·laboració amb les comunitats de regants de la Comunitat Valenciana i la regió de Múrcia. A més de conservar la biodiversitat local, el projecte buscar enfortir la resiliència dels ecosistemes agrícoles front al canvi climàtic.

Per la seua banda, el president del Canal Xúquer-Túria, Salvador Marín ha insistit en la posada en valor del treball diari dels agricultors, ja que el sector primari és part de la solució en un context de posada en marxa d’iniciatives d’este tipus, que busquen compensar les emissions d’empreses i municipis a través de projectes locals. 

Amb tot, HortiGO2 aspira a impulsar l’economia local, promoure l’economia circular, enfortir la fixació de població i preservar el patrimoni natural i la biodiversitat de la regió. La signatura del conveni ha tingut lloc en la seu de la la Comunitat General del CJT a Carlet.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.