Guia Falles Sostenibles a València

La guia recull, entre altres, recomanacions per al reciclatge de l’oli dels bunyols, no utilitzar plàstics o demanar flors de temporada i proximitat 

L’Ajuntament de València publica una guia de consells per a gaudir de les Falles sense oblidar el Medi Ambient 

La guia, elaborada per la Fundació València Clima i Energia, reunix una sèrie de recomanacions per a poder compaginar la festa i el respecte al medi ambient. Tenint en compte que en els dies de falles es multiplica el consum, els desplaçaments, l’activitat comercial i l’ús de l’energia.

Per a Alejandro Ramon, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, “el medi ambient s’ha de cuidar durant tot l’any. Però els excessos de la festa són una bona excusa per a recordar que els hàbits responsables poden ajudar a la preservació del nostre ecosistema sense renunciar a gaudir de les festes i les tradicions”. 

Els consells per al món de les falles i visitants

Els consells per al món de les falles i visitants van encaminats a reduir el consum d’energia i la generació de residus. La guia recomana l’ús del transport públic per als desplaçaments i recorda el servici de 24 hores que presta l’EMT i MetroValencia durant estos dies. A més la guia incidix a respectar els horaris i les zones verdes a l’hora de cremar pólvora o llançar petards.

Per als fallers, recorda la importància d’anar incorporant materials ecològics en els monuments.També les bombetes leds per a la il·luminació dels carrers i dels casals. Així com la utilització de vaixelles i coberts reutilitzables en els menjars i sopars de les comissions o els gots no plàstics per a les revetles. També recorda que els generadors elèctrics són poc sostenibles. Que cal disposar de contenidors diferenciats per a ajudar al reciclatge de vidre, plàstic o paper el màxim possible.

“Els fallers i les falleres són un col·lectiu veïnal molt implicat en les polítiques de sostenibilitat. Són els primers que volen el seu barri net i una ciutat més habitable –ha assenyalat Alejandro Ramon-. Cada vegada són més les comissions que implementen polítiques de sostenibilitat. Les Falles són compatibles amb el respecte al medi ambient i cada any són més les falleres i els fallers que incorporen xicotets gestos en els hàbits de la festa que denoten la seua sensibilitat ecològica”.

Programar xarrades i activitats de divulgació i conscienciació sobre transició ecològica, pensar a incorporar productes saludables. De proximitat o de comerç just en els menjars i els sopars del casal. Així com triar, sempre que siga possible, flors de temporada i autòctones per a l’Ofrena i la resta d’actes fallers, són uns altres dels cons

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.