La Generalitat impulsa ajudes per import de 44 milions per a compensar a les farmàcies el gasto per tractaments farmacològics

El Consell ha aprovat els convenis de col·laboració amb els col·legis oficials de farmàcia de les províncies de València, Alacant i Castelló per establir les condicions de dispensació, facturació i pagament de les aportacions per tractaments farmacològics i ortoprotètics.

Unes ajudes que suposen enguany un total de 44,2 milions d’euros.

Els convenis aprovats articulen el procediment de col·laboració amb els col·legis oficials per a poder fer efectives les ajudes a través de les oficines de farmàcia o establiments autoritzats que efectuen directament el descompte a les persones beneficiàries.

L’objectiu, per tant, és l’eliminació de qualsevol obstacle econòmic que puga representar aquest copagament per a les persones més vulnerables.

D’altra banda, el Consell ha aprovat una declaració institucional per mostrar el suport a l’Ajuntament d’Orihuela en les accions que es realitzen per a la restitució del Llibre dels Repartiments, recopilació de documents sobre el repartiment de terres del Baix Segura després de la conquesta cristiana al 1243. Un document que actualment es troba en la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Així mateix, el Consell ha abordat els detalls de la pròxima creació del grup de treball del sector de l’automoció anunciat aquesta setmana pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, l’objectiu del qual serà mitigar els efectes de la crisi del sector per la redefinició del model i que la Comunitat Valenciana es continue posicionant com el clúster nacional en aquest àmbit.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.