La més neta del Mediterrani

Una crida d’atenció sobre les conseqüències dels residus per al nostre planeta

El passat divendres es va inaugurar a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia l’exposició “La més neta del Mediterrani”, dins de la campanya “L’Alcúdia Recicla. Cada cosa al seu lloc”. L’exposició alerta sobre els milions de plàstics que s’abandonen diàriament i que van a parar als espais naturals, mars i oceans. Igualment proposa distintes solucions per resoldre aquest important problema.

En la inauguració participaren el regidor de Medi Ambient, Paco Sanz, l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, i el secretari autonòmic de medi ambient, Julià Álvaro, que va explicar els problemes dels residus, la importància del reciclatge i el projecte d’implantació del sistema de retorn d’envasos que funciona exitosament en 40 països.

Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, va explicar la campanya “L’Alcúdia Recicla” on es pretén conscienciar a la ciutadania sobre els beneficis, tant mediambientals com econòmics, que comporta el reciclatge i la necessitat fer-ho correctament.

Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia, considera imprescindible aplicar la regla de les tres erres, no sols fent una bona separació dels residus i el seu reciclatge, sinó també la reducció i la reutilització dels diversos objectes i materials.

Julià Álvaro va fer incidència en dos punts: primer que la Generalitat té polítiques mediambientals, cosa que no havia passat mai ja que fins ara Medi Ambient era la pàtina verda que es donava a les polítiques depredadores i insostenibles. I segon, que les polítiques mediambientals són vectors de canvi profund, canvi social però també canvi econòmic i això comporta moltes resistències que només podrem guanyar si fem la pedagogia suficient per, com deia Saramago, fer de l’opinió pública “la segona superpotència”.

L’exposició ha sigut visitada al llarg de tota aquesta setmana per xiquets i xiquetes de totes les escoles de l’Alcúdia, acompanyats per monitors que els han explicat els perjudicis que els plàstics estan fent en tot el planeta especialment en els mars i oceans.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.