La Regidoria d’Agricultura ofereix activitats extraescolars sobre l’Horta i l’alimentació per als més menuts

Les activitats tindran lloc d’abril a juny 

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació, organitza activitats extraescolars per fomentar l’alimentació sostenible, practicar com mantindre un hort escolar i conéixer de prop l’Horta. Les activitats, que tindran lloc d’abril a juny, estan dirigides als alumnes d’infantil, primària i ESO dels centres escolars de la ciutat de València.  

Durant les eixides, que organitza Interpreta Natura, els menuts podran apropar-se al medi natural, introduir-se en els conceptes bàsics sobre alimentació saludable, gaudir del patrimoni arbori i agrícola de la ciutat, acostar-se a l’agroecologia, conéixer les noves agricultures urbanes i visitar parcs i jardins, entre d’altres. Les activitats estan finançades íntegrament per l’Ajuntament. 

Els centres escolars podran triar entre sis cursos distints. El curs anomenat La “mandarina i la lliga antiglobarium” els formarà en habilitats com distingir segells de qualitat alimentària i distintius alimentaris, detectar un producte de kilòmetre zero, saber què és un producte ecològic i triar entre els sabors naturals i els processats. 

En l’activitat “Alimentant-nos amb els cinc sentits” coneixeran la importància de practicar una alimentació conscient. Sabran quin és l’origen dels productes, els mètodes de cultiu, els hàbits de compra, el lloc on mengen i la velocitat a la qual ho fan. 

En el curset “El rebost de la tia Cori” aprendran remeis naturals, receptes tradicionals i tècniques casolanes per cuinar els productes de la terra. 

L’activitat “Este rebost va sol” els ensenyarà els habitants de l’hort. Les marietes, les abelles o les aranyes els ajuden a realitzar una producció ecològica del camp i les tècniques apropiades per oferir-los aliment i refugi així com aprendre a construir un hotel d’insectes i a sembrar praderies per a polinitzadors. 

En l’activitat 5, “Visitem l’horta-escola”, els acosten als horts urbans i socials que s’estan engegant i coneixeran les iniciatives d’agricultura urbana i social que naixen als distints barris de la ciutat. 

Per últim, el curset 6, “Trencant parets, obrint els ulls”, els acosta als espais verds de la ciutat. Jardins i parcs els reconnecten amb l’entorn i els ajuden a reequilibrar l’esperit i l’estat d’ànim. 

Aquells centres escolars que desitgen participar en estes activitats, poden contactar amb Interpreta Natura en el correu soniaf@interpretayeduca.com o en el número de telèfon 653190274.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.