LA UNIÓ de Llauradors llança un podcast per al foment i la promoció de l’agricultura ecològica en la Comunitat Valenciana

Consta de set capítols, s’emetrà setmanalment fins a juliol i intervenen els màxims referents del sector

LA UNIÓ de Llauradors, en col·laboració amb el Màster Universitari en Economia Agroalimentària i del Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha llançat un podcast denominat LA UNIÓ ECOLÒGICA per al foment i promoció de l’agricultura ecològica i que consta de set capítols. La publicació serà setmanal entre els mesos de juny a juliol i es difondrà en les principals plataformes de podcasting, xarxes socials de l’organització agrària i en el seu canal de YouTube.

En tots els capítols hi ha entrevistes i converses amb persones referents del sector, on es fa un recorregut professional i personal sobre el cultiu en ecològic, les bones pràctiques per a la biodiversitat, comercialització, promoció, consum i ajudes vigents en l’actualitat. A part de l’entrevista, cada capítol compta amb una columna d’opinió per part d’una persona referent en el sector que aporta la seua reflexió sobre el tema del dia. Finalment, existeix una secció de preguntes i respostes per a comentar qualsevol dubte llançat per persones associades a LA UNIÓ a través del canal de whatsapp. El programa està conduït pel periodista Samuel Borja, i per Ricard Ballester, tècnic d’agricultura ecològica de LA UNIÓ.

En el primer capítol es parla de com introduir-se en la producció ecològica amb una entrevista a Joanma Mesado, secretari tècnic de l’organització, i una columna d’opinió de Rosa García, responsable de l’àrea de certificació del CAECV.

Per al segon capítol l’entrevista triada és a Alfons Domínguez, tècnic de l’Estació Experimental Agrària de la Conselleria d’Agricultura a Carcaixent i la columna d’opinió està a càrrec de Josep Roselló, expert en agricultura ecològica.

La comercialització i els canals curts de proximitat centra l’atenció del tercer capítol amb una entrevista a Àlex Vilanova, productor d’oli d’Olis Cuquello a la Jana, i l’opinió de Jordi Benages, ramader i productor de formatges ecològics a Xert.

En el quart capítol es tracta sobre la gran distribució i la comercialització-exportació mitjançant una entrevista amb el responsable comercial de Cofrudeca, José Ramón Català i l’apartat d’opinió és de Leire Quintana, Product Manager Food d’Intermón-Oxfam.

La promoció en l’agricultura ecològica centra la temàtica del cinqué capítol amb una entrevista a la portaveu de l’Associació Vida Sana i la fira Biocultura, Montse Escutia, i una columna d’opinió del director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, David Torres.

En el capítol sisé, que tracta sobre el consum i la nutrició ecològica, s’entrevista a Mª Dolores Raigón, catedràtica de l’àrea d’Edafologia i Química Agrícola. És professora a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN) de la UPV. La columna d’opinió correspon al president d’AVACU, Fernando Moner.

El capítol final està dedicat a les ajudes per al sector ecològic i conté una entrevista amb Noelia Garrigós, Cap de Servei de Pagaments Directes i Sol·licitud Única de la Conselleria d’Agricultura i la columna d’opinió és de Maite Cháfer, directora general de la PAC de la Conselleria d’Agricultura.

El podcast es podrà escoltar en diferents plataformes a través d’aquests enllaços:

https://www.ivoox.com/podcast-unio-ecologica_sq_f11568997_1.html

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.