L’Ajuntament de Catarroja intervindrà en el dragatge de 18.000 m³ del canal del Port

L’obra compta amb un pressupost de licitació de 62.953,13€ i un termini d’execució de dos mesos

L’Ajuntament de Catarroja ha aprovat en Junta de Govern l’expedient i iniciar el procediment de contractació de les obres del dragatge del Port.

Aquest projecte, que és una nova intervenció per a millorar l’estat d’un dels espais més emblemàtics del municipi en ple Parc Natural de l’Albufera té un pressupost de licitació de 62.953,13€ i un termini d’execució de dos mesos.


El dragatge implica la neteja dels materials sedimentats del fons de canal al llarg d’una superfície de 18.402 metres quadrats i es preveu retirar en to a 6.213 metres cúbics de fang. Les obres es realitzaren concretament en el tram entre el Camí del Rei i el Partidor d’eixida del canal de l’Albufera.


“La realització d’aquests treballs de dragatge té una gran importància mediambiental, cultural i econòmica per als arrossers i els barquers, però també per a la ciutadania en general que cada vegada gaudeix més d’un oci responsable en el Port de Catarroja”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.


Aquesta intervenció se suma a les ja realitzades en el Port de Catarroja per a preservar l’entorn natural del municipi i facilitar als productors el seu treball, ja que en les pròxims mesos tindrem la temporada de la sega de l’arròs.

Comenta la notícia