L’Ajuntament de Godella delimitarà una nova àrea de vigilància arqueològica

L’Ajuntament de Godella delimitarà una nova àrea de vigilància arqueològica a la Canyada de Trilles després dels últims informes

L’Ajuntament de Godella delimitarà una nova àrea de vigilància arqueològica en els sectors 31-32 Canyada de Trilles. Per a protegir la Torreta del Pirata la pedrera i l’aqüeducte descobert

L’Ajuntament de Godella delimitarà una nova àrea de vigilància arqueològica en els sectors 31-32 Canyada de Trilles per a protegir la Torreta del Pirata. La pedrera i l’aqüeducte descobert en ocasió dels treballs d’urbanització de la zona, després de l’informe emés per la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

En el citat informe, els tècnics han sol·licitat que s’aporte un projecte comú de posada en valor i consolidació de la Torre del Pirata i la pedrera. Que haurà d’incloure cartells explicatius, impresos, digitals amb QR. O accés a la web del desenvolupament dels treballs arqueològics, de consolidació i el context històric i cultural. Asi mateix, s’insta a realitzar un pla de manteniment dels dos béns. Per a la seua posterior aprovació i seguiment per la unitat d’inspecció de la Conselleria.

Estes accions ja estaven previstes per a la Torreta del Pirata. En el conveni urbanístic subscrit en 2006 amb l’agent urbanitzador encara que ara s’estenen a la pedrera. Així, se sol·licitarà la col·laboració del Taller d’Història Local de Godella i es destinarà més de 48.000 euros del benefici empresarial de l’agent urbanitzador de l’actuació.

D’altra banda, respecte a les restes de l’aqüeducte apareguts durant la urbanització de la zona. La Conselleria ha aprovat la proposta presentada per a la integració de l’aqüeducte en les parcel·les privades i públiques per les quals discorre.

A més, la Conselleria posa l’accent a continuar les actuacions ja realitzades per a la recuperació, conservació i posada en valor de l’aqüeducte. Per això, el Consistori de Godella també procedirà a delimitar una nova àrea de vigilància arqueològica que coincidisca amb el possible traçat d’esta canalització i la de la Covatella de Santa Bàrbara i la seua posterior incorporació al catàleg de proteccions del Pla General d’Ordenació Urbana.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.