L’Alcúdia rebutja, la darrera ubicació del macroabocador de Guadassuar

La moció de Compromís denuncia que aquesta ubicació se situaria a només 1.100 metres de Montortal i 2.600 del nucli urbà de l’Alcúdia

Aquesta àrea se situa en la mateixa zona, el Pla de Roser, que va ser rebutjada de manera unànime per l’Ajuntament de l’Alcúdia fa 3 anys.

Després de vora 25 anys de lluita, l’Alcúdia s’ha tornat a trobar una proposta d’emplaçament del macroabocador que afecta negativament la qualitat de vida del seu terme municipal.

La ubicació actual de la planta de tractament de residus és el polígon industrial de Guadassuar. Aquesta ja havia generat el descontent de la població de l’Alcúdia i de rodalies. 

El Consorci Ribera i Valldigna va assegurar que duria a terme una altra proposta per canviar de lloc l’abocador. Segons la nova proposta de l’organització que ha fet aquesta setmana, seria moure’l uns 100m del lloc actual.

Aquesta àrea se situa en la mateixa zona, el Pla de Roser. Que va ser rebutjada de manera unànime per l’Ajuntament de l’Alcúdia fa 3 anys.

Compromís per l’Alcúdia ha exposat que aquesta solució no és adequada ni suficient per a la situació que pateixen durant tants anys. La moció de Compromís denuncia que aquesta ubicació se situaria a només 1.100 metres de Montortal i 2.600 del nucli urbà de l’Alcúdia

El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar de manera unànime una moció de Compromís per l’Alcúdia contrària a la darrera ubicació anunciada en el Consorci de Residus en juliol de 2022.

L’Ajuntament ha acordat, igualment, utilitzar tots els recursos a l’abast de l’Ajuntament per oposar-se a la instal·lació de l’abocador al lloc descrit. Posant en marxa els assessoraments tècnics necessaris per tal de defensar la postura de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

L’Alcúdia ha suportat les incomoditats, molèsties i males olors, des de fa més de 20 anys

Raquel Coronado, regidora de Compromís, ha explicat que l’Alcúdia ha suportat les incomoditats, molèsties i males olors, des de fa més de 20 anys. Sense cap benefici, de la planta de valorització de residus, ubicada al terme de Guadassuar, on es tracta el fem de 250.000 habitants. 

A més a més, destaquen també que no existeixen accessos mínimament adequats per al trànsit que es genera. Actualment, la falta d’accesos adequats suposa que tot el fem generat per 250.000 habitants passe a diari per la porta de les vivendes dels veïns i veïnes de Montortal. 

Aquesta mesura també afecta al medi ambient ja que, amb la nova proposta del Consorci, el macroabocador se situarà a poc més de 200 metres de la Sèquia Reial. La distància mínima que es requereix és de 500 metres, ja que sinó poden produir-se filtracions que afecten als cultius, als rius i a l’Albufera. 

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha acordat reafirmar-se en la moció aprovada en setembre de 2020, per la qual l’Ajuntament de l’Alcúdia manifestava el rebuig a la ubicació del macroabocador en el Pla del Roser, per considerar els seus arguments plenament vigents.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.