Les tortugues marines dels nius de la Comunitat Valenciana comencen a nàixer a les incubadores de l’Oceanogràfic

El primer nasciment a l’aquari de València és fruit de la col·laboració entre diverses entitats i voluntaris

Es preveu que els ous dels següents nius facen eclosió en les pròximes setmanes i el naixement en les incubadores es pot seguir en temps real a través de les xarxes socials

València, 10 d’agost de 2023.

Des de la matinada del passat dissabte han començat a néixer les primeres tortugues marines a les incubadores de l’Oceanogràfic de València. Procedeixen del primer nius detectat aquesta temporada a la platja de Marineta Cassiana de Dénia, el passat 18 de juny.

D’aquests, han nascut deu dels 14 ous traslladats des de la platja de Dénia a les instal·lacions de l’Oceanogràfic. Malauradament, els quatre ous restants van resultar no ser fèrtils.

Una vegada nascudes, els veterinaris de la Fundació Oceanogràfic han mesurat i pesat els nadons, amb una mitjana de 3,9 centímetres de llarg i 13 grams de pes. Després, han estat dipositats en una gaveta amb sorra de platja i mantenits en una nacedora climatitzada i en la foscor, imitant les condicions del nius natural.

D’ací uns dies, seran traslladats a un tanc de l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals (ARCA) del Mar, preparat perquè comencen a rebre l’alimentació i a practicar habilitats nadadores i de busseig, seguint la estratègia nacional per a la conservació i gestió d’aquests nous esdeveniments a les costes espanyoles.

Aquest primer nasciment a l’Oceanogràfic va ocórrer poc després de la sortida dels altres nadons del mateix nius a la platja protegida de El Saler, vigilada pels voluntaris de l’ONG Xaloc.

Dels 62 nadons que van néixer aquest dilluns passat a la platja, 55 van començar el seu viatge cap al mar i set van ser traslladades a l’ARCA del Mar de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències com a part del projecte “Head Starting”, junt amb les deu que acabaven de néixer a les incubadores.

Per poder seguir el nasciment a les incubadores, s’ha instal·lat una càmera que permet als veterinaris i biòlegs de la Fundació Oceanogràfic controlar la sortida dels ous en temps real de manera no invasiva. Això els ajuda a intervenir en el moment precís del nasciment o si sorgeix qualsevol adversitat.

Gràcies als avantatges d’aquesta tecnologia, qualsevol persona també pot seguir el nasciment en temps real mitjançant les xarxes socials de l’Oceanogràfic de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.