L’Hospital La Fe és el segon hospital que major nombre de trasplantaments realitza a l’any a Espanya

La Fe és el major centre trasplantador hepàtic i cardíac a nivell nacional

Tots els trasplantaments infantils de la Comunitat Valenciana es realitzen a l’Hospital La Fe

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha realitzat un total de 302 trasplantaments d’òrgans en 2022. Xifra que el converteix en el segon centre que major nombre de trasplantaments ha dut a terme en números absoluts a nivell nacional, segons l’últim informe de l‘Organització Nacional de Trasplantaments, ONT.

A més, bat rècords a l’ésser el primer hospital d’Espanya en trasplantaments hepàtics i cardíacs. I és el segon hospital quant a trasplantaments pulmonars i pancreàtics.

Quant a trasplantaments d’òrgans adults, l’any passat l’Hospital La Fe va realitzar un total de 98 trasplantaments de renyó, 81 trasplantaments hepàtics, 63 de pulmó, 28 cardíacs i 8 pancreàtics.

Trasplantaments infantils

Cal destacar que l’Hospital La Fe és l’únic de la Comunitat Valenciana que realitza trasplantaments infantils. En 2022 va realitzar un total de 26 trasplantaments infantils: 12 renals, 10 hepàtics, 2 de pulmó i 2 cardíacs.

El segon centre en donacions de la Comunitat Valenciana

Quant al nombre de donacions, l’Hospital La Fe va comptabilitzar l’any passat 43 donacions. Sent el segon centre de la Comunitat Valenciana que major nombre de donacions va registrar. Només superat per de l’Hospital General Universitari Dr. Balmis amb 45 donacions.

En aqueix sentit, la coordinadora de Trasplantaments de l’Hospital La Fe Ana Tur, ha destacat “el gran esforç dels professionals que componen l’equip de trasplantament de La Fe i ha agraït la generositat i altruisme dels donants i els seus familiars” perquè la nostra Comunitat està per damunt de la mitjana nacional en donacions d’òrgans amb una taxa de 49,1 donants per milió d’habitants, enfront de la nacional que se situa en 46,3.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.