L’Hospital La Fe rep la màxima puntuació de qualitat de la Societat Europea de Radiologia

EuroSafe Imaging és una iniciativa de la Societat Europea de Radiologia (ESR) per a promoure la qualitat i seguretat radiològica


L’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de l’Hospital La Fe realitza més de 1.000 exploracions diàries

L’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha obtingut recentment la màxima puntuació del programa EuroSafe Imaging Stars. Es tracta d’un programa de nivells o estreles promogut per la Societat Europea de Radiologia (ESR) per a impulsar la qualitat i la seguretat de les instal·lacions radiològiques.

Aquest reconeixement a les bones pràctiques de protecció i actuació radiològica té com a objectiu reduir al mínim els riscos tant per als pacients com per al personal de l’hospital.

El reconeixement i avaluació s’atorga cada tres anys, de manera que hi haja un seguiment continu de l’acompliment en matèria de seguretat i qualitat de la prestació a l’hospital avaluat. “En el nostre cas se’ns ha avaluat periòdicament amb un alt nivell de reconeixement en els anys 2017, 2019 i 2022, havent-hi sempre aconseguit la més alta consideració”, explica Luis Martí-Bonmatí, director de l’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de l’Hospital La Fe.

L’avaluació consisteix el compliment d’un llistat de principis i accions desenvolupats per la Societat Europea de Radiologia i que defineixen les bones pràctiques en protecció radiològica. “Complir un determinat nombre de criteris dona una classificació o una altra. Cinc estreles Premium és la màxima classificació possible i és la que ha obtingut l’Hospital La Fe. Únicament huit hospitals a Europa han aconseguit el màxim reconeixement i, entre ells, només un a Espanya”, afirma Juan Manuel Campanyo Esteban, adjunt del Servei de Protecció Radiològica de l’Hospital La Fe.

Entre els criteris que compleix l’Hospital La Fe es destaca: una plantilla de físics mèdics experts, la integració multidisciplinària, l’equip de metges i tècnics, el seguiment de dosis radioactives a pacients, l’existència de protocols d’actuació per a procediments radiològics, la realització regular de controls de qualitat d’imatge, els programes continuats de docència en protecció radiològica per als professionals de l’hospital i el manteniment d’un projecte d’investigació científica en protecció radiològica i qualitat d’imatge mèdica.

Comenta la notícia