Oltra qualifica de ‘històrica’ la constitució del Consell Valencià del Poble Gitano com a òrgan de ‘codecisió i cogobernanza’

L’objectiu és la reivindicació i reconeixement del poble gitano valencià.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha qualificat de “històrica” la constitució del Consell Valencià del Poble Gitano “com a òrgan de codecisió i cogobernanza de totes les polítiques encaminades a la igualtat i inclusió del poble gitano”.

Oltra ha presidit la reunió per a constituir el Consell Valencià del Poble Gitano i ha

assenyalat que la seua creació “és una reivindicació de dècades de les organitzacions que representen al poble gitano en la Comunitat Valenciana”.

Alexandrina da Fonseca, membre del Consell del Poble Gitano, ha assenyalat com a principals reptes “la igualtat d’oportunitats en la formació de les xiques i xics gitanos amb una educació de qualitat que permeta la socialització i integració a les escoles, així com una major participació de les dones gitanes en la societat valenciana”.

La vicepresidenta ha recordat que el 45,5% de les actuacions incloses en l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.