PP d’Alzira: L´equip de govern d´Alzira  malgasta més de 8.000 € en la campanya “Quan més sucre més dolç” 

whatsapp_image_2020-10-27_at_18.59.45

Es promociona el consum de sucre en comptes de conscienciar en el seu ús moderat

No és el moment de gastar eixos diners en la complicada situació econòmica de la ciutadania alzirenya

La sisena edició de la campanya “Quan més sucre més dolç” ha consistit en el repartiment de 230 caixes de sobres de sucre blanc i 180 caixes de sobres de sucre de canya que amb el logotip oficial de la campanya i amb aforismes de Joan Fuster.

La campaña ha estat dirigida a bars, cafeteries, restaurants, instituts. menjadors escolars, falles, residències i altrers entitats de la nostra ciutat.

Des del Partit Popular hem demanat informació d´esta campanya i se´ns indica que entre els objectius d´esta campanya es troben ajudar a l´hostaleria per la pandemia, difundir a l´escriptor Joan Fuster, el foment de la lectura, la reflexió i el pensament crític a través d’alguns aforismes fusterians i normalitzar i fomentar l’ús del valencià en l’àmbit comercial, social i l’oci en estos moments. 

Tots sabem la complicada situació econòmica per la qual està passant la ciutadania i el nostre equip de govern es gasta 8.000 € en una campanya de dubtosa necessitat en si el que realment vol fer l’equip de govern format per Compromís i PSOE és oferir una ajuda directa a l’Hostaleria, especialment en estos moments de recuperació de la crisi ocasionada per la pandèmia de la COVID-19 té altres mètodes més eficaços i que segur que els sectors afectats agrairien. En estos moments s’estan cobrant els impostos per ocupació de la via pública als bars i restaurants i seria molt més efectiu ajornar estos cobraments tal com des del Partit Popular vam proposar en el ple on es van aprovar els pressupostos municipals per a  l´any 2022.

Hi ha una partida en la qual la recaptació per la taxa de les terrasses ascendeix a 110.000€ i l’equip de govern no vol condonar-la,  però si hi ha diners, en concret, 8000€ per a sucre més 900€ per a posa gots, repartits també en esta campanya.

Els populars lamentem que no se sàpia per part del govern local com distribuir els diners. A l’hostaleria l’ajuda més no pagar esta taxa que tindre sobres de sucre i posa gots. 

D’altra banda des del Partit Popular considerem que amb una població cada vegada amb més problemes derivats d’una mala alimentació i l’obesitat, en comptes de promocionar l’ús del sucre, l’Ajuntament d’Alzira es deuria sumara a iniciatives com la 

de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició amb missatges com ‘’Amb una miqueta de sucre és suficient’. S’hauria de promoure entre els consumidors eleccions d’aliments i begudes amb menys sucre, menys grasses i menys sal per a conformar una dieta més saludable, adequada, variada i equilibrada que ajude a tindre una millor salut”.

En definitiva creiem que és de dubtosa necessitat en estos moments gastar 8.000 € en incitar al consum de sucre i difondre a l´escriptor Joan Fuster i el seu pensament crític a través d’alguns del seus aforismes.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia