Remodelació Jardins d’Aben al Abbar a València

El vicealcalde Sergi Campillo destaca que la proposta «dona resposta a les necessitats que el veïnat va demanar» en els Pressupostos Participatius

Ecologia Urbana aprova la remodelació dels Jardins d’Aben al Abbar, que suposarà una inversió de més de mig milió d’euros

La Junta de Govern Local aprovarà el pròxim divendres el projecte de remodelació dels Jardins del carrer Aben Al Abbar, en el barri d’Albors. La proposta tindrà un pressupost de licitació que supera el mig milió d’euros, en una intervenció «que dona resposta a les necessitats que el veïnat va demanar a través dels Pressupostos Participatius», ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Com a resultat del procés participatiu Decidim VLC 2020-2021, l’Associació Veïnal del barri d’Albors va sol·licitar la remodelació dels espais lliures entorn del Xalet d’Aben al Abbar. «L’Ajuntament en la seua labor de col·laboració amb les associacions de veïns, va recollir la sol·licitud amb la finalitat de donar una solució als problemes plantejats, i ara donem resposta amb esta important actuació per al barri», assegura el vicealcalde.

El pressupost total de la intervenció serà de 505.784,89 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 130 dies. «Permetrà una remodelació total de l’espai actual, configurant un jardí amb moltes més possibilitats per a la gent major i menuda», considera Campillo.

Després d’estudiar la zona i en diàleg amb l’entitat veïnal, els tècnics redactors del projecte van conéixer la necessitat de dedicar espai públic a l’alt percentatge de menors en edat escolar, per la proximitat de tres col·legis. Per això la proposta abasta reconduir l’àrea cap a una zona d’interés comú, és a dir, «un espai obert, lliure i equipat per a tots els veïns», explica el vicealcalde. «El resultat és una àrea ciutadana que servisca d’esplai a tots el veïnat de la zona, diferenciant-se físicament en tres espais», ha afegit.

En el desenvolupament de les tres zones es pretén dotar als espais de flexibilitat tant d’ús com de circulació, connectant les trajectòries per als vianants en diagonal, tendència natural del vianant que busca sempre els recorreguts més curts. En general, es manté l’arbratge existent i, únicament s’afigeixen plantes arbustives.

En el primer dels espais, situat en la intersecció del carrer Arts i Oficis amb Aben al Abbar, es creen diverses zones d’estada aprofitant el gran port de l’arbratge existent, així com zones de jocs per a xiquetes i xiquets de major edat. Es preveu la instal·lació d’una font en Arts i Oficis i la instal·lació d’enllumenat nou, i també la renovació dels bancs per a seure.

L’espai lliure que recau al carrer Aben al Abbar, en el qual s’intervé de la mateixa manera, es proposa com un espai d’unió amb el xalet d’Aben al Abbar i amb la plaça annexa a este Es tracta d’un espai com a extensió de la mateixa vorera, integrant el seu ample en la mateixa banda del parc. Està previst instal·lar aparcabicis.

En la gran plaça que dóna a Aben al Abbar, en tractar-se d’un espai consolidat, s’opta per complementar les seues zones verdes i donar ús a les bosses que queden entre els espais de circulació. És en esta plaça on s’afegix la dotació de jocs infantils per als més xicotets, aprofitant la seua grandària per a separar-los al màxim del trànsit rodat.

«Es pretén així, intervindre en la recuperació d’una zona que, amb el pas del temps, havia quedat totalment obsoleta. Per tant, li donarem una nova vida a estos jardins i, sobretot, ho fem de manera participada amb el veïnat, una de les senyes d’identitat del govern de Joan Ribó», considera el vicealcalde Sergi Campillo.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia