Sanitat aplica noves mesures restrictives en Guadassuar i Algemesí

Són les úniques localitat de la província de València amb noves restriccions

La Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal ha implantat noves mesures restrictives en un total de 31 municipis del territori valencià en els que la situació i les dades són més preocupants. 

En la província de València, les úniques dos localitats que hauran de complir amb les noves restriccions són Guadassuar i Algemesí, les dos en la comarca de la Ribera. I és que aquesta comarca és una de les més afectades pel virus i la situació està cada vegada més descontrolada.

Pel que fa a Guadassuar, ja s’havien pres mesures excepcionals però després de 10 dies amb la seua implantació, no s’ha observat una millora suficient per a alçar les normes. Aquest municipi es situa en un nivell de risc alt i, encara que s’aprecia una tendència a l’estabilització, no s’ha produït un gran descens en el número de contagis.

D’esta manera, en aquestes dos localitats s’aplicaran un total de set noves restriccions que entraran en vigor aquest 30 d’octubre i tindran un vigència de 14 dies amb possibilitat de prorroga. 

Entre les mesures excepcionals trobem la reducció a un terç de l’aforament en funerals i soterraments amb un límit màxim de 25 persones en espais lliures i 15 en espais tancats. En celebracions, no es podrà superar el 30% de l’aforament amb un màxim de 30 persones.

Per altra banda, en establiments, mercats ambulants, locals comercials minoristes i activitats de serveis professionals que no formen part de centres comercials se limita l’aforament a un màxim del 50%. Per contra, en parcs comercials es redueix l’aforament a un terç. En zones comuns d’hotels i altre tipus d’allotjaments l’aforament també es limita a un terç i el consum en les terrasses no podrà superar el 50%. 

Per últim, en biblioteques, museus, sales d’exposicions i visites culturals no es podrà superar el 50% de l’aforament, així com en cines, teatres, auditoris i recintes destinats a actes culturals, on el públic haurà d’estar assentat. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.