Taps per incentivar l’economia circular a Catarroja

Al municipi ja hi ha 14 bancs fabricats a partir dels taps recollits en la campanya. 

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d’Urbanisme, porta en marxa la campanya de recollida de taps per convertir-los en mobiliari urbà.

Des de l’inici de la campanya, en juliol de 2022. Els taps del veïnat de Catarroja s’han convertit en bancs que estan instal·lats als centres escolars, a la plaça Vella i a la plaça de la Llotgeta. Precisament, els bancs de la plaça de la Llotgeta. Van ser els primers construïts amb els taps de plàstic arreplegats dels contenidors de la plaça Vella, dels Furs i l’EPA – Escola per a Adults.

Els contenidors, en forma de cor, i itinerants, estan ubicats actualment a l’Ajuntament, enfront del Palau Vivanco, a l’estació de Renfe i a l’avinguda Diputació. « Gràcies a la implicació del veïnat en el projecte d’educació ambiental, i economia circular. Hem convertit els taps en bancs», explica el regidor d’Urbanisme, Martí Raga.

Els tres punts de reciclatge de taps de plàstic, amb els contenidors en forma de cor de color verd. Promou l’economia circular i la participació, ja que la destinació dels taps de plàstic repercuteix directament en la ciutadania seent ella qui elegeix a través de diferents processos que es promouen des de la regidoria de Ciutat Educadora, que en aquest cas han estat convertits en 14 bancs.

«La ciutadania de Catarroja, i sobretot la població infantil i juvenil, està acostumada a reciclar els taps de plàstic, per la qual cosa des de l’Ajuntament els oferim la possibilitat que ho facen d’una manera que repercutisca directament en el poble», explica Martí Raga.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.