Torrent presenta el seu programa d’activitats per a les festes de 2022

Cultura de la Festa és el lema d’una programació que inclourà 85 esdeveniments repartits en 18 ubicacions diferents de la ciutat

Les activitats musicals i el ‘Espai multiaventura’ seran uns dels punts forts d’una oferta pensada per a públic infantil i major

L’Ajuntament de Torrent ha presentat aquest matí en l’Antic Mercat la programació d’activitats per a les festes del pròxim mes de juliol. Al llarg de trenta dies s’organitzaran un total de 85 esdeveniments repartits en 18 ubicacions de la ciutat, amb la intenció d’acostar la festa als barris.

Pascual Martínez, regidor de l’àrea de Festes, ha assenyalat que aquest programa vol “donar resposta al sentiment de la gent, que necessita retrobar-se i divertir-se, a més de dinamitzar l’activitat social de Torrent ampliant el nombre d’ubicacions que acolliran activitats. També hem volgut donar suport al talent local i donar importància a l’oferta per a majors i públic infantil”.


Els festejos de Moros i Cristians seran de nou els protagonistes de la setmana gran, que viurà els seus dies més intensos del 23 al 30 de juliol, quan es tanquen amb la tradicional Missa Major i la processó. Prèviament, el divendres 29 de juliol tindrà lloc un dels moments més emblemàtics de les festes de Torrent, amb l’entrada de bandes i la Gran Entrada Mora i Cristiana.

La regidora de l’àrea de Cultura, Susi Ferrer, per part seua, ha destacat la importància que tindran els espectacles musicals en aquestes festes. “Hem volgut centrar-nos en la música, que serà present en molts actes d’aquestes festes, ja que durant 2022 commemorem l’Any de la Música a Torrent. I també hem volgut centrar la nostra oferta en els xiquets i xiquetes, perquè gaudisquen d’unes festes preparades per a ells i elles”.

El festival ‘Rockejat’ celebrarà la seua XIX edició en l’Àgora de Parc Central del 21 al 24 de juliol, amb una oferta variada en estils que inclourà les actuacions de grups com La Fúmiga, Revòlver o Freenetiks. Un altre esdeveniment que omplirà Torrent de música serà el ‘Jazz Panorama’. Ki Big band, Modern Standards Supergroups i Kiko Berenguer, al costat de la UMT, componen el cartell d’aquest festival que tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de juliol en l’Hort de Trénor.

La Plaça de la Llibertat albergarà, a partir del 26 de juliol, l’actuacions musicals d’Antonio Carmona, Raúl Ogalla al costat dels ‘Talents de casa’ Alba Carmona, Pedro Soto i Erika, el tribut a Joaquín Sabina i el musical ‘The Talent’. Els dies 27 i 28, la Plaça de l’Esglèsia serà l’escenari dels espectacles tributs a Nino Bravo i a Frank Sinatra, respectivament. L’oferta musical també inclourà els ja tradicionals ‘Torrent a dos bandes’ i ‘Música a la fresca’ amb la participació del Cercle Catòlic i la Va unir Musical de Torrent.

Una de les activitats més esperades pels més xicotets és el ‘Espai multiaventura Infantil’. Es tracta d’una zona d’oci que s’instal·larà del 22 al 28 de juliol en Parc Central de 19.00 a 22.00 hores. Durant set dies podran gaudir de rocòdrom, llits elàstics, espais de jocs, tallers i sorpreses en un espai de 20 mil metres quadrats.
Les activitats infantils es completaran amb el ‘Circuit de xiquets’, tres dies (26, 27 i 28 de juliol a les 20.00 hores) amb espectacles de màgia, contacontes i música que es repartiran en sis ubicacions diferents de la ciutat: Plaça Pintor Miró, Avinguda Olímpica, Plaça Fra Antonio Panes, Plaça Dominical, El Vedat i Benemèrita. Aquests mateixos emplaçaments seran l’escenari, també el 26, 27 i 28 de juliol (22.30 hores) del ‘Circuit de monologuistes’, en el qual participaran còmics i còmiques com Óscar Tramoyeres, Jesús Manzano, Miki Dhakai, Piter Pardo, Patrícia Espill i Rafa Alarcón.


Aquestes activitats coincidiran durant el mes de juliol amb esdeveniments esportius de repercussió nacional i internacional, com el Campionat d’Espanya d’Atletisme Sub 20, que se celebrarà del 15 al 17, o el Torneig Internacional d’Escacs, entre els dies 11 i 17 del mateix mes.


No faltarà la tradicional Gran Fira d’Atraccions, que s’instal·larà en Parc Central del 15 al 31 de juliol. El tancament de les festes tindrà lloc la matinada del 30 al 31 de juliol amb quinze minuts de l’espectacle pirotècnic amb 200kg de pólvora del ‘Castell de Festes’.


El calendari i el programa complet de festes de Torrent es podrà consultar pròximament en la web municipal www.torrent.es i en les xarxes socials de l’Ajuntament de Torrent.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.