Turisme invertirà en 2020 més de 20 milions d’euros per a incrementar la qualitat de les infraestructures, els serveis i l’hospitalitat

Colomer ha apuntat que “el nostre objectiu és reforçar l’impuls a l’emprenedoria per a dinamitzar el sector, al mateix temps que seguirem molt centrats en la innovació”

El Consell, a través de Turisme Comunitat Valenciana, té previst invertir 6 milions d’euros a millorar la formació i les condicions professionals i laborals del sector

Turisme Comunitat Valenciana comptarà amb un pressupost total en 2020 de més de 67 milions d’euros, la qual cosa suposa un reforç del 2,98% per a inversió turística respecte a 2019. D’aqueixa quantitat, està previst que més de 20 milions es destinen a la requalificació de l’oferta a través de les infraestructures turístiques, així com a la prestació de serveis millorant la professionalitat i l’hospitalitat.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “el nostre objectius és reforçar l’impuls a l’emprenedoria i l’acceleració empresarial, al mateix temps que continuarem apostant per la innovació, el coneixement i el capital humà”.

D’aquesta manera, les infraestructures del litoral, a les quals se sumen la posada en marxa i el manteniment dels nous Centres de Turisme d’Interior, situats a Morella, Alcoi i Requena, sumaran una inversió de 13,3 milions d’euros, en els quals també estaran reflectides les accions destinades a l’acceleració, desenvolupament i impuls de l’emprenedoria turística.

Per a Colomer, “és important potenciar la imatge de la nostra destinació mediterrània i oberta tot l’any, dinamitzant les infraestructures i els serveis que situem en el litoral, però no al mateix temps tenim l’objectiu d’enfortir l’oferta que presentem en els espais d’interior”.

Colomer ha remarcat que “hem d’incrementar la diferenciació del turisme d’interior de la Comunitat Valenciana a través de la innovació, formació, els incentius i la generació d’itineraris turístics singulars”.

Tal com ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme, “hem de ser capaços d’adaptar la qualificació turística als nous requeriments del mercat, generant valor afegit en l’oferta de les destinacions a través del capital humà”.

Per això, està prevista la inversió de 6 milions d’euros a la formació amb l’objectiu últim de millorar les condicions professionals i laborals dels qui formen part de la cadena d’atenció al visitant i es reforçaran les accions dirigides a posar en valor l’hospitalitat com un valor de diferenciació i que aporta qualitat a la destinació.

Colomer ha posat en valor el treball realitzat a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, per al foment de la investigació, la innovació i la transferència de coneixement.

Així, comptarà amb un pressupost de 4 milions d’euros “amb l’objectiu de mantindre i potenciar projectes centrats en l’obtenció i el tractament de dades, la generació de destinacions turístiques intel·ligents i el nostre posicionament com una destinació avançada i amb capacitat d’utilitzar la tecnologia per a oferir un millor servei”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.