València congrega a Milà a un centenar de professionals del sector turístic italià entorn d’una exposició de Sorolla

Emiliano García: “Sorolla va saber plasmar la identitat valenciana i ens   dona l’oportunitat de viure-la en cadascun dels seus quadres”

El Palazzo Reale de Milà ha acollit un esdeveniment de promoció turística de la ciutat de València amb motiu de la pròxima clausura de l’exposició dedicada a Joaquín Sorolla.

En l’esdeveniment ha participat el regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València, Emiliano García, la consellera de Turespaña a Milà, Isabel Garaña, i el director del Palazzo Reale, Domenico Piraina. Al costat d’ells, un total de 100 professionals, entre premsa especialitzada, agències de viatge i turosperadores, han pogut descobrir al “Pintor de la Llum” en una visita a porta tancada.

“Sorolla és, sens dubte, el principal ambaixador de València, de la nostra llum, dels nostres Poblats Marítims. Va saber plasmar la nostra història, la identitat valenciana, i ens dona l’oportunitat de viure-la en cadascun dels seus quadres. El centenari de la mort de Sorolla és, sens dubte, una oportunitat per a recórrer els carrers del seu València natal”, ha destacat García.

“Per a València esta exposició és una fita molt especial que ens dona l’oportunitat per a acostar-nos als professionals del sector turístic italià. No exagere si afirme que els italians i les italianes troben a València una ciutat on sentir-se felices. Hui venim a Milà, de la mà de Sorolla, a mostrar-li una miqueta de la nostra història, del que som i del que som capaces d’oferir. Però, sobretot, venim disposats a deixar-los amb ganes de descobrir la ciutat que en 2022 és Capital Mundial del Disseny i Capital Europea del Turisme Intel·ligent”, ha afirmat el també president de Visit València.

Després de l’exposició, els assistents han pogut gaudir un còctel valencià, preparat pel coctelero valencià Iván Talens. “El còctel s’ha basat en els cítrics de la nostra terra, i amb una decoració inspirada en les pinzellades del mestre Sorolla, apreciades des de lluny per a l’espectador, ja que este cerca la llum i no tant el detall. El taronja emula els capvespres i la llum en la qual tant es va inspirar. El blau per part seua, l’element indispensable de la seua obra pictòrica, la mar”, ha destacat Talens

Segons dades del Palazzo Reale, l’exposició ‘Joaquín Sorolla. Pittore de Luce’ ha tingut molt bon acolliment. La consellera de Turespaña a Milà ha destacat que “en visitar esta exposició els italians s’han enamorat de Sorolla, de la mateixa manera que ho fan de la ciutat de València quan la descobreixen”. Així mateix, Garaña ha destacat que “Itàlia és un dels principals destins emissors a Espanya. A partir de maig ja detectem un canvi de tendència a Itàlia a viatjar a l’estranger, ajudat per l’eliminació de restriccions, que es consolidarà en la temporada d’estiu. Els italians mostren una alta intenció de viatjar i Espanya compta amb un excel·lent posicionament, sent València un dels seus destins favorits”.

Per part seua, el regidor de Turisme i Internacionalització ha afirmat que “les previsions turístiques d’este estiu són molt positives. De fet, mercats com Holanda, França, Alemanya, els Estats Units o Bèlgica ja registraren xifres superiors a 2019. No obstant això, continuarem treballant perquè València continue sent, per als italians, una de les primeres opcions on fer turisme. Per a això, hem intensificat l’activitat promocional amb Itàlia de manera que, ara que tornen a viatjar a l’estranger, trien València com el feien”.

Cal destacar que l’italià ha sigut, històricament, un dels mercats turístics més importants per a la ciutat de València. De fet, en 2019 va rebre un total de 741.000 pernoctacions, incrementant en un 12,4% els registres de l’any anterior. Per a la temporada d’estiu, València està connectada amb 12 aeroports italians i hi ha planificades un total de 328.707 places aèries. Així mateix, segons les dades de maig d’Aena, Itàlia torna a ser el principal país origen de passatgers internacionals en l’Aeroport de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.