València és la capital espanyola que més ocupació crea en l’últim any

Segons l’EPA del tercer trimestre de 2023, la població ocupada augmenta a València un 14,7 % en un any, enfront del 3,5 % del conjunt nacional

Entre les dades destaca el descens de l’atur registrat, en un 6 %, respecte al mes d’octubre de 2023

Segons les dades de l’última Enquesta de Població Activa (EPA) publicada este divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), relativa al tercer trimestre de 2023, a la ciutat de València el nombre de persones ocupades ha augmentat en 48.400 en l’últim any.

Pel que fa a la comparativa intertrimestral, ressalta l’augment de 15.400 persones ocupades respecte al segon trimestre, això és, la població ocupada puja un 4,3 % en este període i un 14,7 % en termes interanuals, mentre que la mitjana nacional en este cas se situa en el 3,5 %.

A més, en comparació amb grans ciutats i el conjunt nacional, s’observa com València, en un any, continua liderant la creació d’ocupació, i destaca el descens de l’atur registrat, en un 6 % respecte al mes d’octubre de 2022, una xifra que millora els descensos registrats en altres capitals de província i la mitjana nacional (-5,3 %).

Atenent a totes estes dades es pot afirmar que València és la capital espanyola que més ocupació ha creat en l’últim any.

Afiliacions a la Seguretat Social

D’altra banda, seguint la bona tendència de creació d’ocupació, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de setembre de 2023, València ha registrat la major pujada anual d’afiliacions a la Seguretat Social entre les principals ciutats espanyoles, en aconseguir les 437.825 persones afiliades, una xifra rècord des de 2006.

La xifra de persones afiliades ha crescut un 5,7 % respecte al mes de setembre de 2022, en concret, les afiliacions en este període han augmentat en 23.572 persones; i han avançat un 3 % en termes intermensuals, la qual cosa suposa un increment de 12.582 cotitzadors tan sols en l’últim mes.

D’altra banda, al setembre València ha registrat 58.459 persones afiliades en règim d’autònoms, la millor dada absoluta des de gener de 2006. És més, la ciutat continua liderant el rànquing de les ciutats amb major pes d’autònoms sobre el total de les afiliacions. Així, mentre València compta amb un 13,4 %, Barcelona compta amb un 10,6 %, i Madrid amb un 8,8 %.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.