La Marina acollirà el primer Enclavament Tecnològic Urbà de la ciutat
El projecte 46 València Mediterranean Tech Hub ocuparà 74.000 m² i busca atraure talent, inversió i innovació

L’Ajuntament de València firmarà un conveni amb les dues universitats públiques de la ciutat i amb la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) per a impulsar el primer Enclavament Tecnològic Urbà a La Marina.
Així ho ha aprovat hui la Junta de Govern Local, que ha donat llum verda als tres convenis de col·laboració per a treballar conjuntament en el desenvolupament i promoció d’un espai destinat a concentrar empreses, institucions i recursos vinculats a la investigació, la innovació i el desenvolupament tecnològic.
L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha defensat esta iniciativa com a part d’una estratègia per “atraure talent, inversió i ocupació qualificada, i posicionar València com a node clau d’innovació i emprenedoria a l’arc mediterrani”.
Un projecte estratègic alineat amb València Innovation Capital
El nou enclavament, que rebrà el nom de 46 València Mediterranean Tech Hub, s’integra dins de l’estratègia València Innovation Capital i ocuparà una superfície de 74.000 m² a La Marina. Tal com ha detallat el portaveu del govern municipal, Juan Carlos Caballero, el projecte oferirà incentius fiscals, tràmits administratius simplificats i condicions avantatjoses per a empreses i entitats innovadores.
Els tres convenis es formalitzaran amb:
- Universitat de València i la Fundació Parc Científic Universitat de València.
- Universitat Politècnica de València i la Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació.
- Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT).
Caballero ha subratllat que estes col·laboracions són essencials per al desenvolupament de zones d’innovació, que només són possibles mitjançant la cooperació publicoprivada entre universitats, empreses, centres d’investigació i administracions públiques.
Cap a la declaració oficial com a Enclavament Tecnològic Urbà
Els acords aprovats hui se sumen a altres iniciatives del mes de juny, com la subscripció del protocol amb l’Autoritat Portuària de València per a la gestió de l’espai i la sol·licitud a l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) perquè declare oficialment la zona com a Enclavament Tecnològic Urbà, conforme a la legislació autonòmica sobre àrees industrials.
Amb este pas, València fa un salt qualitatiu per consolidar-se com una ciutat capdavantera en innovació tecnològica, promovent la col·laboració entre agents clau i generant un entorn propici per al desenvolupament del talent i la transferència de coneixement.