Veïns i veïnes d’Alzira es formen en agricultura ecològica i sostenible

Des del mes de setembre passat, 20 veïns i veïnes d’Alzira participen en una nova edició d’este curs de formació bàsica en agroecologia que s’emmarca dins del projecte ORÍGENS que porta 2 anys a Alzira, per a la coordinació i treball en xarxa de l’Ajuntament d’Alzira a través del Centre de Participació Ciutadana i de l’Àrea d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica, la Fundació Cepaim i l’ONG El Norte Perdido.

“La finalitat principal d’esta formació és capacitar i donar eines als participants en l’autocultiu domèstic, d’esta manera es garantix un major autoproveïment d’aliments de qualitat i de quilòmetre zero. Estem molt satisfets amb el bon funcionament d’esta iniciativa, que ha tingut una gran acollida en l’edició d’enguany, fins al punt que ha sigut necessari crear dos grups de treball per a la seua formació” ha explicat la regidora de Serveis Socials, Marina Mir.

Esta nova edició es realitza en les circumstàncies especials de la pandèmia per la COVID-19 i, a pesar de les problemàtiques i dificultats de gestió, arriba en molt bon moment per a oferir coneixements en matèria de seguretat alimentària, que en molts casos s’ha vist disminuïda. Des de l’organització s’assegura el rigorós compliment de les mesures sanitàries concordes amb la situació actual.

A més, ORÍGENS actua com un recurs comunitari, no merament formatiu, que fomenta valors i principis vinculats a l’agroecologia. Es tracten temes com la interculturalitat, cohesió social, trobada intergeneracional, empoderament i autosuficiència. Amb este plantejament es vol acostar les persones participants a l’actualitat del medi rural valencià, ja que una de les metes és l’acompanyament en l’emprenedoria agrària.

A més, també s’ha tractat la integració i participació de les dones en l’activitat agrícola, normalment majoritàriament masculina, tant en el projecte com en la formació i coordinació.

Finalment, cal esmentar que esta iniciativa s’emmarca dins del projecte Alzira Diversa 2020, finançat per l’Ajuntament d’Alzira, que té per objectiu el foment i desenvolupament soci laboral.


Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.