L’antic Escorxador del Cabanyal acull tallers

Es desenvoluparan dimecres de 18 a 20,30 hores, a partir del 13 d’abril 

L’antic Escorxador del Cabanyal acull tallers per coneixer el veïnat d’este barri a partir dels elements arquitectònics del seu voltant

L’antic Escorxador del Cabanyal serà la seu d’una sèrie de tallers organitzats per la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals per a reflexionar sobre el patrimoni humà d’este barri a partir dels elements arquitectònics característics de la zona. Esta iniciativa, que s’emmarca en l’Estratègia per al Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, més coneguda com a Edusi, “també compleix els objectius que impulsaren la rehabilitació d’este edifici municipal del carrer Sant Pere com a centre d’interpretació d’este barri dels Poblats Marítims”, tal com ha informat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, en donar compte d’estos tallers.

La sessió inaugural d’estes classes de reflexió, destinades a un públic adult amb vincles en el Cabanyal, se celebrarà el diumenge 10 d’abril. A partir d’este mes i fins al 15 de juny es duran a terme les diferents sessions. L’assistència és gratuïta. Les monitores seran Laura Pastor (pedagoga), Eva Bravo (arqueòloga) i Cristina Montiano (historiadora de l’art). Finalment, les reflexions i materials produïts es recolliran en una publicació i en un registre audiovisual on quedarà reflectit tot el procés viscut amb el grup.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que es tracta d’una activitat “que contribuirà a la regeneració social d’un barri especialment castigat”, i ha recordat el simbolisme de l’antic escorxador, “edifici de 1910 i de marcat valor històric i cultural, ja que haguera sigut un dels que, inevitablement, s’haurien enderrocat d’aplicar-se el hui derogat Pla Especial de Reforma i Protecció Interior (PEPRI) d’este barri”.

Pel que fa a la temàtica dels tallers, que es desenvoluparan dimecres de 18 a 20,30 hores, la regidora ha detallat que el primer, el 13 d’abril, estarà destinat a la ceràmica. La següent sessió, el 27 d’abril, estarà centrada en les reixes i la fusteria; i l’11 de maig el tema d’estudi seran les façanes.

El quart taller temàtic, el 25 de maig, les persones interessades parlaran dels interiors, façanes i les motlures decoratives de les cases del Cabanyal; mentre que els dimecres 8 i 15 de juny es parlarà de materials.

Per últim, diumenge 26 se celebrarà la sessió de clausura festiva i la presentació del registre del procés.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.