MOMO, el projecte educatiu amb el qual els estudiants de l’IES Escultor Francesc Badia de Foios crearan curts d’animació

Es tracta d’un projecte que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà el 17 de juny en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València

El Cinema, el Stop Motion, la Impressió 3D, i l’electrònica digital arriben a l’IES Escultor Francesc Badia de Foios. L’alumnat de secundària estan creant aquest curs un curtmetratge d’animació en Stop Motion amb l’ajuda d’una Impressora 3D i electrònica digital dins del projecte d’innovació educativa MOMO. El curtmetratge està dirigit pels mateixos estudiants i s’estrenarà el 17 de juny en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València.

El projecte és una idea del Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i està secundat econòmicament per les regidories d’Educació de l’Ajuntament de Foios, Albalat del Sorell, Emperador i Albuixec.

Els estudiants que han participat han aprés a treballar la tècnica d’animació de Stop Motion, impressió 3D per a imprimir les peces que una vegada assemblades construïsquen la maquinària de Motion Control, com es diu en cinema o animació, que ha sigut la que ha mogut la càmera que grava els curtmetratges. Han sigut formats en electrònica digital perquè amb ajuda d’un arduino, li programaren moviments precisos a ixa maquinària per a poder rodar el curt. A més, han hagut d’escriure el guió i construir els decorats i personatges del curtmetratge.

Es tracta d’un projecte amb doble valor. No sols ensenya a l’alumnat la tecnologia més capdavantera, com és la Impressió 3D, electrònica digital i tècniques cinematogràfiques d’animació, sinó que tracta que a través d’eixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l’entorn en el qual viuen, ja que els curts que creen ha de tindre una fi social o mediambiental basada en algun aspecte de Ciència Mediterrània.

I és que en aquesta edició els projectes s’adscriuen al projecte de Mednight, la Nit Mediterrània de les Investigadores. Per això, des d’El Caleidoscopio, hem volgut posar en valor la Ciència i el Mediterráno i els projectes han de centrar-se en algunes d’aquestes àrees de la Ciència Mediterrani: Mar i contaminació; Clima i energies netes; Dieta i alimentació i Vida i salut.

A més, MOMO és un projecte transversal i interdepartamental en el qual també participen professors de diferents disciplines com a tecnologia i plàstiques. Els estudiants que participen deuen també escriure el guió, realitzar el storyboard i dirigir els seus curts finals.

El projecte va començar al gener amb la formació dels docents que durant diversos mesos han sigut formats en Impressió 3D, en programació d’arduino i en tècniques de cinema com Stop Motion. Una vegada formats, han sigut ells qui han format i guiat i a l’alumnat en el desenvolupament del projecte.

La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Per això, el 17 de juny l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València a Burjassot acollirà l’esdeveniment de MOMO on tots els centres de la província de València participants presentaran els seus treballs. A més de Programa la teua obra, es presentaran els treballs finals de la Fira Aèria i Programa la teua obra, projectes dirigits i coordinats també pel Caleidoscopio.

En aquest curs tots els projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València; la Universitat Miguel Hernández d’Elx; Parc Científic de la UMH; el Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, CEFIRE i amb la col·laboració de diferents Ajuntaments d’Alacant i València que a través de les seues regidories d’Educació han apostat per l’excel·lència acadèmica sufragant econòmicament els projectes educatius en els centres escolars dels seus municipis.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.