Prop de 1.500 persones treballaran pròximament en ajuntaments gràcies al programa Avalem Experiència Plus

El programa Avalem Experiència Plus permetrà que persones majors de 30 anys desocupades tinguen una experiència laboral de 12 mesos en una entitat local


Han sigut seleccionades 544 entitats locals de la Comunitat Valenciana

Prop de 1.500 persones seran contractades per entitats locals gràcies al programa Avalem Experiència Plus. Els ajuntaments beneficiaris ja poden procedir a seleccionar els perfils de les persones que reunisquen els requisits requerits: estar inscrita com a demandant d’ocupació en LABORA i entrar en el perfil requerit per cada ajuntament per a cobrir el lloc de treball.

Les contractacions seran de 12 mesos i han de ser a jornada completa. L’import de la subvenció varia en funció del grup de cotització que corresponga a cada treballador. Per a tindre més possibilitats d’estar entre les seleccionades, és molt important que cada persona desocupada tinga la seua demanda convenientment actualitzada, per a això poden informar-se: consultar ací ; o bé sol·licitant cita amb el servei d’orientació de la seua Espai LABORA consultar ací

Ací es pot consultar el llistat de les entitats locals que han sigut seleccionades consultar ací així com les mancomunitats consultar ací En total són 544 les entitats beneficiàries, de les quals 274 són de la província de València, 139 de Castelló i 131 d’Alacant.

El programa Avalem Experiència Plus es va posar en marxa l’any 2020 com una de les iniciatives destinades a lluitar contra els efectes de la pandèmia. Anomenat ECOVID en anteriors convocatòries, el seu objectiu era el de donar oportunitats d’ocupació i formació a persones majors de 30 anys desocupades de qualsevol nivell de qualificació professional. Els bons resultats de les dues primeres experiències ha motivat que es mantinga l’actuació, però amb la denominació Avalem Experiència Plus, una vegada superats els efectes de la pandèmia.

La convocatòria d’enguany està dotada amb 30 milions d’euros i s’inscriu dins del programa d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-UE), dotat amb 55.000 milions d’euros de fons addicionals llocs a la disposició del Fons Social Europeu (FSE), dels quals 10.000 milions corresponen a Espanya i que han sigut repartits entre les diferents administracions per a la seua execució a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

El Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana inclou un nou eix prioritari denominat REACT-UE amb un únic objectiu: afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de Covid-19 i les seues conseqüències socials, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l’economia. Sota aquesta prioritat es concreten les accions que busquen donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat.

Avalem Experiència Plus

El programa Avalem Experiència Plus s’articula entorn de diverses línies estratègiques. Una d’elles és el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.


Així mateix, també impulsa accions com la formació per a actualitzar la qualificació professional, el suport a les iniciatives d’emprenedoria i el treball autònom, l’orientació, intermediació i cerca d’ocupació.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia